Procurorii Anticorupție și ofițerii CNA desfășoară în aceste momente percheziții la Ministerul Finanțelor. Potrivit surselor noastre, perchezițiile se desfășoară în birourile unor reprezentanți ai conducerii, asta după ce la primele ore ale dimineții au avut loc percheziții și la domiciliile lor. Cauza penală în care se desfășoară aceste acțiuni vizează fapte de corupție în trucarea unor licitații de achiziții publice. Surse ministeriale spun că perchezițiile se fac în biroul viceministrei Maria Cărăuș, care a fost escortată de ofițerii CNA.

Deschide.md scrie că Maria Cărăuş a fost numită viceministră a Finanţelor pe data de 3 decembrie 2010. Anterior Cărăuş a deţinut funcţia de director al Direcţiei generale finanţe a Primăriei Chişinău. Inițial ea a fost propusă în funcție de Partidul Liberal, apoi a trecut în Partidul Liberal Reformator.

„Ei își fac lucrul lor, iar eu nu sunt vinovată”, a declarat Maria Cărăuș la ieșirea din Ministerul Finanțelor completând cu declarații că la percheziții nu s-au găsit probe care să confirme bănuiala procurorilor.

 

get_img (2)

get_img