Am putea călători gratuit în Chișinău timp de o oră. Cum va funcționa sistemul de taxare electronică

59109eaf33caa_59109eaf33cf2

În curând în Chișinău ar putea apărea sistemul de taxare electronică a transportului public. În acest sens, primăria Capitalei a propus un proiect, motivând că multe bilete nu sunt raportate, fapt ce duce la evaziunea fiscală.

Proiectul urmează a fi implementat în două etape: „În prima etapă acest sistem va fi aplicat de Regia transport electric și parcul urban, apoi îl vom extinde și la microbuze”, a afirmat Vitalie Butucel, vicedirector Direcția generală transport public și căi de comunicație.

Un beneficiu al acestui proiect este faptul că pasagerii vor avea un card inteligent și timp de o oră vor putea călători gratuit în aceeași unitate de transport (troleibuz/autobuz), iar dacă vor trece de la troleibuz la autobuz vor trebuie să achite suplimentar 1 leu.

„Călătorii care vin din afara Chișinăului vor primi, pentru început, tichete pe suport de hârtie”, a mai menționat Vitalie Butucel.

Acest sistem va soluționa și lipsa taxatorilor la parcurile urbane de autobuze: „Este util și necesar pentru transportul public, va permite evidența diferitelor tipuri de călători, noi avem un dificit de cadre de taxatori, iar acest proiect va permite economisirea surselor financiare”, a remarcat Iacob Capcelea, directorul Parcului urban de autobuze.

Un alt atu este că pasagerii prin intermediul unei aplicații vor putea urmări online unde se află o unitate de transport.

Autoare: Elena Plămădeală

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente