Recenzia autoarei Maria Cristiana Tudose la romanul „Trei metri deasupra cerului” de Federico Moccia: „Trăiri în care nu poți să nu găsești o mică parte din tine.”

thumbnail (1)

La sfârșitul lunii septembrie Editura Bestseller a anunțat lansarea precomenzilor la romanul „Trei metri deasupra cerului” de Federico Moccia. În continuare, te invităm să citești o recenzie scrisă de autoarea romanului „Eu sunt femeie”, Maria Cristiana Tudose.

„În urmă cu ceva ani eram o adolescentă care trebuia să se integreze într-o ţară nouă, departe de prieteni şi tot ce mi se părea o certitudine. Îmi amintesc vara în care a trebuit să învăţ străzile unui nou oraş, să ascult emisiuni din care nu înțelegeam nimic, să cunosc oameni noi şi să leg prietenii. Vă întrebaţi ce legătură au toate aceste lucruri cu romanul „Trei metri deasupra cerului”?

Există cărți care rămân în mintea noastră deoarece le-am citit într-un moment important din viața noastră, iar romanul „Trei metri deasupra cerului” a rămas în sufletul meu pentru că a fost printre primele cărți citite în limba italiană și m-a făcut să mă simt parte dintr-un grup și dintr-o nouă realitate.
thumbnail

A trebuit să citesc cartea de două ori, prima dată în primii ani după sosirea mea în Italia şi apoi la sfârşitul şcolii generale, când cunoșteam de-acum limba italiană şi am realizat că, deşi anii trec, iubirile sunt întotdeauna fascinante, mai ales când vine vorba despre lectură.

Federico Moccia a reuşit să exprime prin cuvinte ceea ce fiecare dintre noi, mai devreme sau mai târziu, a trăit. Pentru mine această carte a fost ca un punct de început, felul meu de a mă simţi mai aproape de colegele mele de clasă și parte dintr-o nouă societate. Poate părea ceva banal, însă atunci când eşti la vârsta adolescenței şi trebuie să-ţi îndeși rădăcinile într-un loc nou, ai nevoie de un subiect de discutat sau de o poveste în care să crezi. Pe acea vreme eram o adolescentă timidă, cu gândurile și temerile ei, care începuse să viseze și să se întrebe ce este iubirea. Iar în această carte este vorba despre dragoste cu toate nuanțele ei, indiferent de situație, fie că este cea dintre prieteni, familie sau iubiți.

Federico Moccia este un autor care redă sentimente și stări de spirit. Descrieri actuale, amintiri sau trăiri în care nu poți să nu găsești o mică parte din tine.

O poveste de iubire ce se naște printre tineri, motociclete, curse şi care înfruntă goluri, dezamăgiri și consecințele unor schimbări din trecut. Personajul lui Step mă face să mă gândesc la efectul iubirii: dragostea ne face să fim mai buni, în timp ce personajul lui Babi îmi amintește că iubirea ne dă curaj de a spune ceea ce simțim și de a înfrunta noile provocări cu mai mult curaj.

În minunatul oraș Roma, veţi afla despre obiceiurile personajelor din carte: cursele de motociclete cu tradiţionalele romaniţe, podul „Corso Francia”, cafeneaua „Fleming”, Piazza Mazzini, cântăreţii preferaţi şi Florăria.

Să aveți plimbare plăcută, pentru că asta reprezintă această carte: o plimbare prin Roma, cunoscând personaje simple, obiceiuri și locuri frumoase.”

Comandă pe Bestseller.md romanul „Trei metri deasupra cerului” și află mai mult despre Maria Cristiana Tudose, autoarea roamnului „Eu sunt femeie” aici

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente