(video) De ce „plâng” evacuatoarele, cine e Maricica și cum punem Moldova în mișcare

1

Mult umor. Asta observăm tot mai des în spoturile publicitare de la noi, ceea ce, în opinia unor specialiști în domeniu ar fi cam riscant, pe alocuri. Riscant, pentru că umorul nu poate fi tratat ca atare și poate fi perceput în prea multe feluri. Cei de la Petrom, de exemplu, încearcă să mențină în unele reclame un fel de echilibru între umorul modern și cel preluat din popor, aproape mioritic. Totuși, există și unele spoturi care îți crează o stare aparte, să-i zicem o stare de bine. Așa e în cazul producției proaspăt lansate, care își propune să pună Moldova în mișcare.

Spotul îl poți vedea chiar aici:

Noul spot și slogan promovează și susțin ritmul accelerat în care se mișcă societatea, iar ideea de bază constă în faptul că Petrom mereu se află lângă clienții săi cu o dedicație de invidiat. Toate astea se transmit printre imagini, în care se citește liber spiritul de echipă, răspunderea asumată, performanța, pasiunea și pioneratul – exact valorile pe care le promovează compania.

Cum pune Petrom Moldova în mișcare și de ce a ales acest slogan?

Răspunsul apare atunci când facem cunoștință cu activitățile companiei:

# la Petrom găsim carburanți de înaltă calitate (pe care te poți baza oricând);

# aici găsim cafea bună și aromată, gustări care ne țin activi pe toată durata călătoriei, plus alte servicii de care orice călător are nevoie;

# Petrom este practic un trend setter atunci când este vorba de promoții;

# se implică activ în activități de CSR – Campania „Petrom pentru siguranța copilului tău”, Maratonul Internațional Chișinău, Chișinău Duathlon și alte activități axate pe susținerea copiilor cu dizabilități și a inițiativelor ecologice, etc.

Un litru, un pătrunjel și o Maricică

Spoturile publicitare ale companiei au cunoscut o evoluție în timp, iar asta se datorează în mare parte echipei Atelierului de producere Sergiu Prodan. Cinci campanii masive de informare au fost lansate din 2008, iar istoricul acestora începe cu „Un litru până la Petrom”. În 2014 a urmat „Drum Bun Acasă”, unde în rolul principal a jucat campionul Moldovei la Autocross (2014), Vadim Cvasiuc.

Cea mai memorabilă campanie este totuși trio-ul „Pătrunjel, Maricica, Mall”. La acea perioadă, frazele înaripate din aceste spoturi erau cunoscute practic de fiecare.

A urmat în scurt timp campania „Motorina Extra”, care de asemenea s-a bucurat de popularitate.

Pe parcursul activității pe piața Republicii Moldova, Petrom Moldova a dezvoltat o reţea ce numără 81 de staţii de alimentare cu produse petroliere pe întreg teritoriul țării, asigurând astfel o acoperire naţională. De asemenea, compania deține 77 de magazine cu un asortiment larg de produse complementare și servicii adiționale. Iar acele 18 terenuri de joacă din preajma stațiilor vin să întărească mesajul că Moldova poate fi pusă în mișcare, de la mic la mare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente