Pictorul basarabean Constantin Botezat și-a expus lucrările în Salt Lake, SUA. „Este un pas important în cariera mea”

11

22 de ani, mult talent și creativitate nemărginită. Constantin Botezat este un tânăr pictor originar din Republica Moldova care a reușit deja să se afirme la nivel internațional prin numeroase expoziții de picturi. Este un reprezentat de către Galeria IAGA Contemporary Art din Cluj-Napoca, iar după ce și-a expus lucrările la Hollywood și Los Angeles, acum, tânărul participă la o expoziție din Salt Lake, numită „Muse” și lansată vineri la Galeria Alpine Art. 

Curatorii acestei expoziții au fost Chauncey Secrist și Susan Bohmholdt, iar asta îl face un eveniment important pentru critici și colecționari de artă internaționali, confirmând dorința galeriei de a fi în acest moment o platformă culturală  pentru dezvoltarea unui dialog între artiștii americani și europeni. 

În cadrul expoziției artistul Constantin Botezat și-a expus lucrări realizate pe parcusul anului de studiu la Universitatea de Artă din orașul Bari, Italia. Acesta este cel de-al patrulea eveniment în Statele Unite ale Americii, la care Constantin a reușit să participe la vârsta de doar 22 de ani. 

„Evenimentul a avut loc grație curatorului Susan Bohmhold căreia îi sunt enorm de recunoscator pentru această oportunitate. Expoziția respectivă cu siguranță reprezintă un pas important în cariera mea și care îmi va oferi o motivație enormă pentru a creea cât mai multe lucruri frumoase în continuare.”, spune Constantin. 

Vă invităm să urmăriți și un interviu video cu Constantin la rubrica „Unde-s Tinerii”.

22

33

44

55

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente