Orașul Căușeni este pentru o zi Capitala Cultural Turistică a Moldovei. Ce poți vedea acolo

Căușeni biserica

Orașul Căușeni a devenit astăzi Capitala Cultural Turistică pentru o zi, iar în centrul atenției pentru turiști este propus pentru descoperire monumentul turistic și legenda bijuteriei raionului – Biserica „Adormirii Maicii Domnului”.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Căuşeni este semi-îngropată, fapt explicat printr-o legendă ajunsă la noi de pe timpul administraţiei tătare din zonă. Se zice că tătarii au admis construcţia unei biserici creştine, cu condiţia ca ea să nu depăşească în înălţime un ostaş pe cal. Această capodoperă monumentală care este unică în Republica Moldova se evidențiază prin unicitatea frescelor murale din interiorul bisericii unde predomină o gamă caldă de culori, conturate pe fundalul albastru al pereţilor. Picturile murale din interior, care fac celebritatea bisericii, reprezintă ultima etapă în dezvoltarea frescei medievale în Moldova, unde predomină influența artei bizantine. Măreția bisericii va fi restaurată datorită unui grant în valoare de 150 de mii de dolari oferit de Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Sunteți invitați să deveniți turiști în Căușeni pentru a descoperi valorile culturale și materiale de care ne mândrim și totodată să devii ambasadorul țării noastre invitând prietenii de peste hotare să descopere destinațiile turistice din Republica Moldova.

Căușeni capitala culural turistica

În continuare vezi lista destinațiile turistice din raionul Căușeni, iar la finalul te poți delecta cu operele maestrului Eugen Doga din Scuarul Casei de Cultură din oraș:

#Mănăstirea „Marta şi Maria” din Hagimus
#Casa-Muzeu Alexei Mateevici din satul Zaim
#Vinăria Sălcuța*
#Gogu Winery (orașul Căușeni) *
#Vinăria Purcari (contact 60909005)
#Vinăria Mezalimpe (satul Răscăieții Noi) *
#Vinăria Et Cetera (contact 79 445010)
#Biserica „Adormirea Maicii Domnului” (orașul Căușeni)
#Concertul maestrului Eugen Doga în Scuarul Casei de Cultură din Căușeni

* program inactiv astăzi

Acest traseu face parte din campania promovare a Moldovei turistice lansate în cadrului Forumului de turism – „Fii Oaspetele Nostru”. Campanie aparține tuturor și orice locuitor al Moldovei se poate asocia cu ea. Fiecare moldovean poate deveni ambasadorul țării invitând prietenii săi de peste hotare să descopere destinațiile turistice din Republica Moldova. Fii Oaspetele Nostru!

Concertele fac parte dintr-o serie de evenimente de promovare a patrimoniului cultural-turistic, ce vor avea loc sub egida Ministerului Educaţiei, Culturii și Cercetării, cu suportul partenerilor strategici USAID și Guvernul Suediei, a Oficiului Național al Viei și Vinului, și cu sprijinul Consiliilor Raionale din Căușeni, Soroca și Hîncești.

Căușeni capitală cultural turistică

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente