Activiștii de mediu au înscris o zonă cu deșeuri din Oceanul Pacific la Organizația Națiunilor Unite pentru a fi recunoscută oficial ca țară, drept cauză servește problema acută a poluării mărilor și oceanelor.

Aici s-a ajuns din cauza deșeurilor care plutesc în nordul Oceanului Pacific. Mai multe organizații încearcă astfel să facă tot mai cunoscută această problemă, făcând apel la ONU ca o insulă de gunoaie să fie recunoscută ca țară. Noul stat s-ar numi „Trash Isles”, sau Arhipelagul Gunoaielor. Astfel, guvernul proaspăt înființat să poată să curețe deșeurile, informează digi24.ro.YXNoPTIxNzQ0NzYyN2Y0MzM5YTJiMDM5M2I0MTQxODZkNTdl.thumb YXNoPWNhN2I4N2UxNmUwMjA2YTM3N2M3OWRhMWE1OTI2MDZl.thumb aGFzaD1kYjhkYmE2ZGI4ZDUyMmVmNzBjZWM2NDM5NTZhZWFjYw==.thumb

Inițiativa a pornit de la organizația non-profit The Plastic Oceans Foundation și portalul LADBible, beneficiind de aportul unor vedete precum Judi Dench și Mo Farah, scrie Adweek. În proiect sunt implicați și politicieni americani. Fostul vicepreședinte Al Gore a depus deja dosarul să devină primul cetățean al acestei noi țări a gunoaielor.ZWQ4YTY4YTFlNjZjNzc5MzFlNWQyY2JmYzE5.thumb

Potrivit acestora, 8 milioane de deșeuri ajung anual în oceane, iar din cauza acestora un milion de păsări sunt ucise.

O agenție de publicitate a realizat un steag: o sticlă de plastic ce plutește pe un fundal alb și albastru. Moneda poartă numele „Debris” (Resturi, n.red.) și vine în bancnote de 20, 50 și 100, ilustrând diverse animale marine afectate de poluare.

Mai mult, a fost gândit și modelul de pașaport:YXNoPThkZDMyZTQ4YzVlZDgxZDI2MGUxMjkzYjE2NmYyMDU2.thumb

A fost creată și o petiție care să strângă 100.000 de semnături, o cerință pentru ca țara de gunoaie, care ar avea suprafața Franței, să fie recunoscută.