În timpul ședinței Parlamentului de astăzi, Mihai Ghimpu a declarat că Partidul Liberal va susține inițiativa Partidului Democrat de introducere a integrării europene în Constituție cu o singură condiție. Acesta solicită ca aceasta să se facă prin unirea cu România. Mihai Ghimpu a mai propus un amendament la proiectul ce ține de Codul Muncii. Liderul PL a solicitat majorarea salariilor și pensiilor cu 50%. 

”Cetățenii noștri așteaptă de 27 de ani ca statul ăsta să le aducă bunăstare, libertate. Dar lumea trăiește în mizerie și sărăcie. Spuneți că nu sunt bani, trebuie să ne unim cu România.

Spuneți că nu sunt bani, dar organizați referendumuri. O să prezint un amendament prin care solicit majorarea salariilor cu 50%. Și o să prezint și amendamentul de mărire cu 50% a salariului pensionarilor”, a declarat Mihai Ghimpu în cadrul ședinței Parlamentului.

Amintim că astăzi are loc prima ședință a Parlamentului. Ieri, PCRM a anunțat că va boicota sesiunea, iar în timpul ședinței, partidele PSRM și PLDM au părăsit sala.