„A fost spălat de dosarul 7 aprilie și adăpostit sub umbrela PSRM”. Cine este noul deputat în Parlament

corduneanu-e1500293881975
Foto: 10TV

Parlamentul Republicii Moldova are un nou deputat. Este vorba despre consilierul municipal din partea PSRM, Petru Corduneanu. Acesta a luat locul fostei deputate Irina Mizdrenco, care a decedat în urma unei boli incurabile, informează unimedia.info.

Consilierul PSRM, a făcut parte din dosarul 7 aprilie. Acum opt ani, mii de tineri au ieșit în centrul Capitalei să ceară dreptul la democrație și o viață mai bună. Înțelegerile de culise, despre care s-a vorbit ulterior, au transformat protestele pașnice în revolte violente și în doar câteva ore ploaia cu pietre a distrus sediile celor mai importante instituții în stat. Au urmat sute de reţineri şi „un coridor al morţii”. Mai târziu s-a vorbit despre decesul a cel puţin trei tineri. Doar cazul lui Valeriu Boboc a fost însă probat. Chiar şi aşa, după ani la rând în care a fost examinat acest dosar, un singur poliţist, fugar acum, a fost condamnat la închisoare. Între timp, cazul tânărului Boboc a ajuns la CEDO. Puţini dintre demnitarii de atunci, fideli partidului de la guvernare – PCRM, au fost judecaţi pentru că au acţionat cu nepăsare. Toţi, unul ca unul, au fost spălaţi de acel aprilie 2009, iar mulţi s-au adăpostit sub umbrela PD şi cea a PSRM, scrie investigații.md.

Deputata din partea PSRM, Irina Mizdrenco, a decedat în urma unei boli cu care se confrunta. La ultimele ședințe ale Parlamentului, Mizdrenco nu a venit deoarece era în concediu de boală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente