Cum explică mănăstirea Saharna scrisorile enoriașilor aruncate la gunoi. „Obiceiul nu este binecuvântat de preoții mănăstirii”

gunoi123-1020×574
Foto: realitatea.md

O imagine apărută pe internet zilele trecute a stârnit multe comentarii negative. În fotografie apăruse groapa de gunoi de la mănăstirea Saharna, iar în ea, biletele cu dorințele enoriașilor, aruncate alături de alt gunoi. Angajații mănăstirii au venit cu o reacție la scurt timp după asta, în care explică faptul că obiceiul de a lăsa dorințele în crăpăturile din piatra de zid a mănăstirii vine din popor și nu este binecuvântată de preoți. 

„Ceea ce ține de „obiceiul” de a lăsa „dorințele” în crăpăturile din piatra a zidului mânăstirii rupestre – preoții mânăstirii nu duc nici o răspundere, încât acest obicei este „din popor” , nu este binecuvântat de preoții mânăstirii și nu are nici o tangență cu pomelnicele lăsate pentru pomenire la Sfântă Mănăstire, astfel cei care cunosc insuficient  rolul rânduielilor bisericești în viața poporului nostru, să se documenteze temeinic pentru a informa corect și a respecta evlavia credincioșilor și pelerinilor ce vizitează Sfintele lăcașuri”, spune administrația mănăstirii.

 

realitatea.md
realitatea.md

Image00004

Image00007

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente