(foto) De la idee la implementare. Cum doi tineri din Moldova ajută oamenii să găsească cele mai bune spitale din lume

14724471_984990201623244_6087739160834739112_n

Acum un an #diez a scris despre doi tineri entuziaști, care au format o mică echipă și au pornit un startup. Este vorba de Sergiu și Nicoleta Nagailîc, care și-au propus să creeze un portal cu toate informațiile necesare despre toate instituțiile medicale din lume și despre cum acestea au grijă de pacienții lor – Medical Tourism Review. De atunci și până acum, tinerii au lucrat intensiv, astfel încât, astăzi pe această platformă poți găsi 1119 instituții medicale din întreaga lume.

Platforma are vizualizări din peste 80 de țări

Aplicația a fost lansată în septembrie anul trecut, iar pentru Google search a devenit accesibilă în această primăvară. Din ianuarie și până în prezent platforma a fost accesată de persoane din peste 80 de țări.

Pe lună avem peste o mie de vizualizări pe pagină, peste 300 de persoane unice și fiecare persoană vizualizează câte trei – patru pagini. Din ianuarie și până acum am avut vizite din peste 80 de țări, ceea ce înseamnă că este cerere internațională întra-adevăr de o așa platformă”, ne spune Sergiu.

1

Deși mai au de implementat unele chestii, platforma este 99% funcțională, iar cele mai multe vizualizări vin din America și Moldova.

Moldova este prima țară în care noi am început să colaborăm cu instituțiile medicale direct, adică „face to face”. Ne-am apropiat de reprezentanții mai multor spitale și am vorbit cu ei despre ce ar fi bine să mai includem pe platforma dată, după care am început a colabora, cred că acesta este și motivul pentru care Moldova este țara cu cele mai multe vizite”, ne explică Nicoleta.

5 000 de instituții medicale din întreaga lumea

Dacă în Moldova contactul cu instituțiile medicale este unul direct, atunci pentru alte țări acest contact este mai complicat de realizat. Asta pentru că sunt culturi diferite, care reacționează diferit „de exemplu în unele țări oamenii nu sunt deprinși să răspundă la numere necunoscute, și astfel este complicat să ajungem la reprezentanții direcți ai instituțiilor”, ne povestește Sergiu.

14446057_1440850729263985_1079008648608862763_n

Sergiu și Nicoleta muncesc de doi ani la acest proiect și în fiecare zi fac ajustări pentru ca platforma să fie cât mai utilă. Jertfesc foarte mult din timpul lor personal și nu fac diferența dintre orele de lucru și cele de odihnă, pentru că acest proiect este unul solicitant. Totuși rezultatele pe care le obțin și feedbackurile pozitive îi fac să se miște mereu înainte, iar pentru viitor planifică să facă platforma și mai accesibilă pentru oamenii din întreaga lume.

Noi am creat deocamdată 1180 de instituții, dar mai avem o listă cu peste 4 000 de spitale care în următoarele două săptămâni urmează să o actualizăm, astfel încât să avem peste 5 000 de instituții medicale în total”, ne spune Sergiu.

„Am văzut site-ul nostru deseori tradus în spaniolă sau în japoneză”

Momentan platforma este disponibilă doar în limba engleza, însă în viitorul apropiat Sergiu și Nicoleta vor să o facă disponibilă în mai multe limbi.

Am văzut site-ul nostru deseori tradus în spaniolă sau în japoneză. De aceea noi vrem să traducem platforma, ca să fie accesibilă și pentru vorbitori de alte limbi. Acum e disponibilă doar în engleză. Următoarele vor fi limbile rusă și română, după care spaniola și deja care țară o să ne primească mai rapid din Asia, o să fie acea care va obține prima traducere”, relatează Nicoleta.

14355578_1436919516323773_2516453657432357782_n

Cei care vor să facă o contribuție pentru oamenii care se află într-o necesitate medicală, trebuie să facă doar câteva recenzii la instituțiile medicale la care au fost deserviți. Deși este un lucru aparent simplu, acesta este foarte important pentru alți vizitatori care ajung în dilema de a alege o instituție medicală sau alta.

Oamenii care călătoresc, fie în țara lor sau fie într-o țară străină și au nevoie de o consultație sau un serviciu medical, pot intra pe platforma noastră. Aici ei vor cunoaște care din spitalele apropiate sunt cele mai potrivite pentru procedura concretă sau consultația medicală de care au nevoie”, ne spune Sergiu.

„Chiar și atunci când primești o recomandare de la medic trebuie să faci o verificare”

De asemenea, Nicoleta ne spune că „chiar și atunci când primești o recomandare de la medic trebuie să faci o verificare. De exemplu, sunt doctori care recomandă să pleci în Germania la o instituție medicală, ar fi bine ca inițial să faci o cercetare proprie, care să confirme că într-adevăr există o astfel de instituție medicală, este ea acreditată sau nu, ce recenzii oamenii lasă și așa mai departe”.

2 3

Chiar dacă pe piața internațională mai există așa tipuri de platforme de recenzie, totuși acestea nu fac exact ceea ce și-au propus Sergiu și Nicoleta.

Noi nu vrem să fim doar o platformă pur informațională, dar în același timp noi nu suntem intermediarii care fac legătura concretă dintre pacienți și agențiile turistice, noi vrem să fim ceva la mijloc. Noi vrem să oferim informație despre toate instituțiile medicale, să oferim oportunitatea ca oamenii să intre în contact cu aceste instituții medicale, să-i întrebe ceea ce-i interesează, să lase recenzii și să comunice cu ele”, a conchis Nicoleta.

Dacă ai nevoie de ajutor atunci când alegi o instituție medicală, indiferent dacă ești acasă sau în afara țării, poți accesa gratuit Platforma Medical Tourism Review. Aici găsești tot de ce ai nevoie despre instituțiile medicale din întreaga lume. De asemenea, dacă găsești timp liber, poți contribui la eficientizarea site-ului oferind recenzii la instituțiile medicale pe care le-ai vizitat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente