Șapte trucuri utile pe WhatsApp pentru iOS și Android. Ți-ar prinde bine să le știi

folosesti-skype-sau-whatsapp-pe-telefon-iata-ce-trebuie-sa-stii_size1

WhatsApp este o aplicație de telefon foarte populară în toată lumea, care permite trimiterea mesajelor și inițierea apelurilor în mod gratuit, cu condiția unei conexiuni la internet. Pentru a vă facilita utilizarea acestei aplicații, echipa #diez vă aduce șapte trucuri utile pe care le puteți încerca și voi.

#1Vizualizează mesajele chiar dacă ecranul telefonului tău este închis/blocat

Pe WhatsApp ai posibilitatea de a primi nu doar o notificare audio a unui mesaj nou, ci și de a-l şi vizualiza, chiar cu telefonul blocat. Pentru a activa această opţiune, intră în WhatsApp, accesează Meniu, apoi Settings > Notifications > Popup Notifications > Only when screen „off”. Simplu şi eficient!

#2. Adaugă un shortcut către contactul favorit direct pe ecranul principal
Opţiunea este disponibilă doar utilizatorilor de Android. Aşadar, lansează WhatsApp, identifică contactul (grupul) căruia dorești să-i creezi shortcut-ul şi apasă lung pe el (2-3 secunde) până se va deschide un meniu din care selectezi Add chat shortcut. Dacă ai mai multe contacte cu care discuți frecvent, le poți adăuga şi pe acestea, nu ești limitat la un singur shortcut.

#3. Schimbă numărul de telefon fără să pierzi datele
Dacă ţi-ai schimbat numărul de telefon, dar vrei să-ți păstrezi conversaţiile şi datele de pe WhatsApp, introdu o nouă cartelă SIM, după care:
Pentru Android: Lansează WhatsApp, intră în Meniu (tastează pe cele 3 punctulete din colţul din dreapta sus), apoi Settings > Account > Change Number. Aici introdu actualul număr de telefon în primul câmp activ (arată, de fapt, ca o linie) şi noul număr de telefon în cel de-al doilea câmp. Verifică dacă ambele numere au fost tastate corect, apoi apăsă Done.
Pentru iOS: Foarte asemănător cu descrierea de mai sus, pentru Android. Lansează WhatsApp, apoi Settings > Account > Change Number, introdu actualul / noul număr de telefon şi apasă Done.

#4. Dezactivează download-ul implicit al fişierelor foto / video
În mod implicit, toate fişierele ataşate în cadrul conversaţiilor WhatsApp sunt descărcate în telefon. Acest lucru poate cauza folosirea unei cantităţi de date importante. Dacă dorești să limitezi cantitatea de date descărcată în telefon, poți dezactiva această setare standard, în modul care urmează:
Pentru Android: Deschide WhatsApp şi asigură-te că ești în meniul principal, în care sunt afişate toate contactele tale. Intră în Meniu > Settings > Chat settings (sau Chats and calls) > Media auto-download. În fereastra la care tocmai ai ajuns, debifează toate opţiunile existente, pentru toate situaţiile prezente (sau alege configuraţia care ți se potriveşte cel mai bine): When using mobile data / When connected on Wi-Fi / When roaming.
Pentru iOS: Meniu > Settings > Chats > Disable the switch for Save Incoming Media
Tot în legătură cu folosirea datelor, dacă vrei să afli detalii despre modul în care folosești WhatsApp, intră în Settings > Account > Network Usage şi vei descoperi nu doar nivelul de date consumat, dar şi alte informaţii interesante, de exemplu câte mesaje ai trimis sau ai primit de-a lungul timpului.

#5.Oprește temporar mesajele unui anumit contact / grup (Mute)
Deschide aplicaţia, găsește contactul de care nu vrei să mai „auzi” pentru un timp, accesează-i opţiunile şi alege: View contact (Android) sau Contact Info (iPhone), apoi activează opţiunea Mute. În acel moment, vei vedea un pop-up cu 3 opţiuni din care poți selecta perioada în care nu vei mai primi notificări de la respectivul contact: 8 ore, o săptămână sau 1 an. Nu uita să debifezi opţiunea Show notifications! Opţiunea Mute este o alternativă foarte bună la blocarea definitivă a unui contact sau la oprirea totală a notificărilor.

#6. Dezactivarea opţiunii de confirmare a citirii mesajului („Read receipts”)
În varianta standard, WhatsApp permite expeditorului să vadă dacă destinatarul mesajului a citit ceea ce i-a fost transmis. Un lucru foarte util pentru cel care trimite mesajul, dar care-l poate pune în situaţii neplăcute pe cel care l-a primit, în cazul în care dintr-un motiv sau altul nu doreşte sau nu poate să răspundă.
Aşadar, dacă dorești ca cei ce vă trimit mesaje pe WhatsApp să nu ştie dacă le-ai citit sau nu, poții dezactiva această opţiune („Read receipts”), astfel:
Pentru Android / iOS: Settings > Account > Privacy > debifati opţiunea Read receipts
Trebuie să vă spunem că acest lucru va face că nici tu să nu mai poți beneficia de posibilitatea de a şti dacă cei cărora le-ai trimis mesaje pe WhatsApp le-au citit sau nu.

#7. Dezactivarea opţiunii de a dezvălui ultima activitate („Last seen”)
În fine, dacă tot am vorbit despre modalitatea de a ascunde faptul că ai citit un mesaj, o acţiune similară este şi cea de a ascunde ultima activitate în WhatsApp. O poți activa tot prin intermediul Settings > Account > Privacy, apoi Last Seen, iar dintre cele 3 opţiuni disponibile, bifează Nobody. Valabil atât pentru Android cât şi pentru iPhone.

Numarul utilizatorilor de WhatsApp, la ultimul recensământ, a depasit 1,2 miliarde de oameni.

whatsapp-stats-iulie-2017
www.news.ro
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente