Liderul de la Ankara, Recep Tayyip Erdoğan, solicită autorităților de a Chișinău de a le permite cetățenilor turci să călătorească în Moldova doar în baza buletinului de identitate. De cealaltă parte, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a menționat că solicitarea Turciei urmează a fi examinată.

În cadrul unei întrevederi în Turcia, oficialii au vorbit și despre riscurile și provocările de securitate din regiune. Președintele Erdoğan a menționat că Turcia condamnă orice formă de separatism și a declarat că statul pe care îl conduce îi va încuraja mereu pe găgăuzi să se integreze în procesele din Republica Moldova, să învețe limbile găgăuză și română și să participe activ în treburile interne.

În timpul întâlnirii, oficialii au trecut în revistă succesele relațiilor moldo-turce și implementarea a noi proiecte care vor duce la fortificarea lor.

Intrarea în vigoare a Acordului de Liber Schimb a dus la propulsarea relațiilor economice în ultimul an. Șeful Republicii Turcia a declarat că cele două țări trebuie să impulsioneze și mai mult investițiile și comerțul, astfel încât în scurt timp, să ajungă la schimburi comerciale de 1 miliard de dolari.