Cu o rată lunară de 500 de lei, în 35 de ani! Bugetarii și tinerele familii din Orhei vor beneficia de locuințe sociale

Foto: orhei.md

Astăzi a fost dat start implementării programului „Locuințe Sociale”, destinat funcționarilor publici, lucrătorilor din sectorul bugetar și tinerelor familii din Orhei. Astfel, aceștia vor beneficia de propria locuință, achitând lunar o rată simbolică în sumă de până la 500 lei, timp de 35 ani, fără dobândă.

Prin intermediul acestui proiect, edilul Ilan Șor își propune să susțină familiile cu venituri reduse și în special, să motiveze tinerii specialiști care activează în sectorul bugetar din Orhei.

 

Lucrările de construcție au fost inițiate, pe un teren de peste 6 mii de metri pătrați, amplasat în cartierul Nordic al municipiului Orhei. În total în municipiul Orhei vor fi construite aproximativ 25 de case, de tip „Townhouse”. Fiecare va include câte patru apartamente.

 

Prima casă va fi dată în exploatare de Ziua Orașului, 8 noiembrie, iar noii locatari vor întâlni Revelionul în propria casă. Apartamentele vor dispune de un hol, living, dormitor, bucătărie și bloc sanitar.

Mai mult, fiecare familie va avea intrare separată, precum și o curte privată cu un teren de 260 de metri pătrați, iar după necesitate și preferințe, proprietarii vor avea posibilitatea să-și extindă zona rezidențială a locuințelor.

 

orhei.md
orhei.md

orhei3

Potrivit unui studiu preliminar efectuat de echipa Primarului de Orhei, decizia de a construi case cu un număr mic de apartamente, tip „Townhouse”, se încadrează perfect în planul urbanistic și arhitectural al orașului.

Locuințele sociale sunt construite după o tehnologie modernă, cu utilizarea materialelor de cea mai înaltă calitate ce implică costuri reduse și ridicarea acestora în termen scurt.

De asemenea, pentru finalizarea în termen a lucrărilor sunt implicați zeci de muncitori profesioniști.

Conform unui studiu realizat de specialiștii în domeniu, caracteristica principală a locuințelor constă în accesibilitatea acestora pentru tinerele familii, funcționarii publici și lucrătorii din sectorul bugetar, iar programul de finanțare este unic în țara noastră și avantajos, ceea ce va permite noilor proprietari sa-și răscumpere locuința fără a aduce prejudicii bugetului familiei, achitând o rată lunară de până la 500 de lei, timp de 35 de ani, fără dobândă.

Locuințele sociale vor fi repartizate conform unui regulament, care urmează a fi aprobat de Consiliul Municipal Orhei.

Amintim că, la inițiativa lui Ilan Șor, în municipiul Orhei, începând cu anul 2015 au fost lansate alte proiecte de infrastructură și sociale cum ar fi „Magazinele Sociale”, alocații unice pentru nou-născuți, proiecte, care reprezintă un adevărat succes și un sprijin real locuitorilor Orheiului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente