PLDM, sursă de inspirație pentru PD? Democrații vor includerea în Constituție a obiectivului de integrare europeană

big_v-plahotniucpdm

Partidul Democrat din Moldova anunță despre intenția de a modifica Constituția prin introducerea în textul legii supreme a unei referințe care spune clar că orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană, iar instituțiile statului să acționeze pe această cale. Intenția democraților a fost anunțată cu puțin timp în urmă de președintele formațiunii, Vlad Plahotniuc.

Am hotărât să inițiem modificarea Constituției prin introducerea unei referințe care spune clar că orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană. Facem acest lucru pentru că ne dorim ca toată lumea să înțeleagă clar că direcția pe care mergem este integrarea europeană, iar toate instituțiile statului să acționeze doar pe această direcție, indiferent de schimbările politice care au loc în viitor sau de interesele unor sau altor persoane”, a declarat Plahotniuc.

În același context, precizăm că încă în 2011, PLDM a venit cu propunerea de a modifica Constituția și de a introduce obiectivul de „integrare europeană”. „Cred că ar fi mai oportun să se organizeze un referendum național, în cadrul căruia s-ar propune spre aprobare o nouă redacție a Constituției, care să conțină și obiectivul de integrare europeană. Astfel s-ar manifesta plenar și fără echivocuri voința întregii societăți”, a declarat pe atunci vicepreședintele PLDM, Valeriu Streleț.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente