Persoanele care suferă de deficiență de auz și vorbire vor putea chema Urgența prin Viber și Skype

amb-triangle

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a lansat un program prin care oamenii cu dizabilități vor putea solicita Salvarea prin Viber sau Skype, transmite Sănătate Info.

Proiectul vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități după mai multe solicitări ale Asociației Surzilor din Moldova și Asociației Nevăzătorilor. Serviciul 903 era, practic, inaccesibil și putea fi apelat doar cu ajutorul unei persoane.

Noi am avut o întrevedere la care am vorbit despre necesitățile speciale ale persoanelor cu dizabilități de auz și/sau vorbire, din perspectiva serviciului național unic pentru apeluri de urgență 112. Atunci ni s-a spus că aceste persoane nu pot să acceseze serviciile de urgență decât cu ajutorul unei persoane intermediare. Cei de la 112, odată cu implementarea serviciului, vor veni cu niște modalități noi prin care și persoanele cu dizabilități vor putea să acceseze serviciile de urgență. Până la implementarea acestui serviciu, am decis însă să le dăm o mână de ajutor”, a declarat pentru Sănătate INFO Diana Blanaru, șefa serviciului de presă al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Persoanele care doresc să apeleze la acest serviciu trebuie să aibă dispozitive conectate la Internet, în care sunt instalate aplicațiile Viber sau Skype. Dacă au nevoie de asistență medicală urgentă, nevăzătorii sau persoanele cu deficiențe de auz trebuie să trimită un mesaj către Serviciul – 903, la numărul de telefon 062011544, cu precizarea motivului solicitării și adresa exactă.

Potrivit datelor statistice, în Moldova sunt aproape 170 de mii de persoane cu deficiențe de vedere, și alte cinci mii de persoane cu deficiențe de auz.

Elena Plămădeală

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente