Stagiul EVS va avea loc la Brăila, România, între 15 martie și 15 octombrie 2018. Proiectul va implica șase voluntari (doi voluntari din fiecare organizație parteneră). Voluntarii vor lucra cu elevii din școlile și liceele din Brăila. De asemenea, vor interacţiona şi cu voluntarii români.

Voluntarii vor promova voluntariatul ca alternativă la violență și consumul de droguri. Ei vor învăța metode de educație nonformală și le vor pune în practică cu elevii din școli și licee pentru a combate violența și abuzul de substanțe. Tinerii vor avea activități și campanii cu partenerii locali și vor promova etapele Erasmus + și EVS.

Organizația gazdă va acoperi cheltuielile de deplasare ale voluntarilor din țara de origine până în Brăila, în limita impusă de Comisia Europeană. De asemenea, vor fi acoperite costurile de viză pentru persoanele care nu sunt cetățeni UE.

Costul călătoriilor cu transportul local va fi acoperit integral de organizația gazdă. Fiecare voluntar va primi lunar câte un abonament.

Costurile de cazare sunt acoperite integral de organizația gazdă. Voluntarii vor locui într-un conac cu voluntarii lor colegi. Imobilul este nou construit, are dormitoare, două băi, bucătărie, mobilier nou, lenjerie de pat nouă.

O alocație lunară pentru masă va fi furnizată de organizația gazdă. Voluntarii își vor pregăti mâncarea.

# Profilul voluntarilor

Vârsta voluntarilor trebuie să fie între 18 și 30 de ani;

Persoanele selectate trebuie să fie serioase, active, entuziaste, să aibă spirit de echipă, să dovedească disponibilitatea de a se implica în activități de voluntariat cu tinerii;

Să fie tineri activi civic;

Voluntarii trebuie să îndeplinească sarcinile, în funcție de activitățile proiectului;

Voluntarii trebuie să cunoască engleza la nivel mediu;

Transport, cazare, alimente

# Cum poți deveni voluntar

Trimiteți CV-ul dvs. (Europass) în limba engleză;

Trimiteți scrisoare de motivare în care explicaţi din ce cauză doriţi să participaţi la acest proiect;

Dosarul va fi expediat pe e-mail la următoarea adresă: [email protected] cu tema „România EVS”.

Termen limită pentru cererile de voluntari: 15 septembrie 2017.

Mai multe detalii vezi  aici.

Autoare: Lena Plămădeală