(video) Eugen Sturza, candidat pentru funcția de ministru al Apărării. Plahotniuc: Nu acceptăm scheme la acest subiect

Eugen Sturza
Foto: EA.md

Fostul șef al cabinetului guvernului Leancă, Eugen Sturza este candidatul Coaliției de guvernare la funcția de ministru al Apărării. Anunțul a fost făcut acum câteva minute de președintele PD, Vladimir Plahotniuc.

În acest context, Plahotniuc a menționat că va propune această candidatură de două ori dacă va fi necesar, nu se va admite compromis cu președintele Igor Dodon.

„În urma consultărilor,  am decis cu colegii din coaliția de guvernare și optăm pentru candidatul Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării. Vom înainta a doua oară aceeași candidatură dacă președintele Igor Dodon nu o acceptă. Nu acceptăm nicio schemă la acest subiect.

Nu popunem această persoană pentru a schimba apoi candidatul. Președintele este obligat să numească un candidat numit repetat, așa dictează legea, iar noi o vom respecta”, a conchis sursa.

Eugen Sturza a învățat la Facultatea de Finanțe din cadrul ASEM. În perioada 2009 – 2013, acesta a fost consilierul prim-ministrului Republicii Moldova, în Guvernul Filat. Ulterior, acesta a devenit șeful cabinetului prim-ministrului din Guvernul Leancă. Începând cu anul 2015, Eugen Sturza este moderator Reforma administrației publice în cadrul Institutului de Politici și reforme Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente