PD a propus candidatura vicepreședintelui PPEM, Eugen Sturza, la șefia Ministerului Apărării. Ca răspuns, președintele Igor Dodon spune că nu o va accepta nici prima, nici a doua oară și că Eugen Sturza este incompetent în domeniul militar.

„Am cerut un militar profesionist, iar Guvernul îmi propune un băiat de granturi. Un „reformator” de birou. Nu pot accepta o asemenea candidatură, deoarece este nu doar incompetentă în domeniul militar, dar are și o experiență dubioasă în cabinetele Filat și Leancă.

Armata Națională așteaptă să fie condusă de o persoană bine pregătită și profesionistă, care cunoaște specificul managementului militar. Și eu îmi rezerv dreptul de a veni în curând cu o asemenea candidatură.

De opt ani în Ministerul Apărării s-au făcut experimente cu tot felul de miniștri unioniști impuși prin algoritm politic cu liberalii. Acum, prin algoritm politic cu Leancă.  Eu voi fi alături de militari în solicitările lor pentru o conducere competentă și responsabilă, apolitică.

Iar pe domnul Sturza nu îl pot accepta nici acum, nici la a doua înaintare, dacă Guvernul va insista în mod repetat asupra acestei candidaturi absolut nepotrivite”, a scris Igor Dodon.