Greutatea ideală reprezintă un standard care estimează greutatea sănătoasă în funcție de anumiți parametri (înălțime, sex, vârstă) pentru o mai bună precizie și adaptabilitate individuală.

Greutatea corporală este o caracteristică ce determină aspectul unui individ, starea de sănătate fizică şi psihică, precum şi cel mai important: calitatea vieţii. Femeile au tendinţa de a considera greutatea ideală la un nivel foarte mic, ceea ce conduce la decizia de a urma diete inutile. În schimb bărbaţii consideră că greutate ideală trebuie să fie mai mare decât cea recomandată.

Greutatea ideală este greutatea ce se încadrează în limitele considerate normale din punct de vedere medical şi la care vă simţiţi mulţumit(ă) de aspectul propriului corp.

Greutatea normală măsurată în kilograme (kg.) se calculează ţinând cont de sex, înălţime, constituţie fizică, vârstă şi, foarte important, de Indicele de Masa Corporală (IMC) mai cunoscut şi sub denumirea de Body Mass Index (BMI).

Greutatea corporală se schimbă între 25 și 60 de ani, în această perioadă modificându-se şi masa musculară. Pe măsură ce înaintăm în vârstă metabolismul încetineşte, iar necesarul de hrană pentru a ne păstra greutatea se reduce, notează epochtimes-romania.com.

Mai jos vă propunem să vă „cântăriți” și să vă aflați greutatea normală în funcție de parametrii corpului.

Calculul Indicelui de Masă Corporală (IMC)în KG
îm cm
Ani

(c) Calculator-IMT.com | Calculatorul IMC gratuit