Socialiștii cer majorarea cu 50% a salariilor personalului din grădinițe. „Le încredințăm tot ce avem mai scump”

21624229_1579147975483201_1153611267_n

În Capitală, sunt închise 30 de instituţii de învăţământ preşcolar din cauza crizei de personal, în special dădace şi bucătărese. În acest scop, consilierii municipali ai Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM) au pregătit un proiect de decizie privind majorarea salariului pentru cadrele din grădinițele din Capitală.

„Am pregătit în mod de urgență un proiect de decizie privind adaosul la salariu de 50% din bugetul municipal pentru bucătari auxiliari, dădace și ajutor de educatori. Împreună cu direcţia finanţe am căutat şi am găsit surse financiare, bani sunt în municipalitate. Noi încredinţăm grădiniţilor ce avem cel mai scump, de aceea această problemă trebuie rezolvată urgent, a menționat consilierul Eugenia Ceban.

Consilierii PSRM susțin că, în continuare se cumpără produse alimenatare de cea mai proastă calitate, iar meniurile sunt gândite haotic. Ei vor ca achiziționarea produselor să fie doar de la producătorii autohtoni. La fel, ei vor cere ca  în cadrul instituţilor preşcolare să fie angajaţi nutriționiști.

Astăzi, unui bucătar din cadrul unei grădiniţe i se oferă un salariu de 900 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente