Participă la Olympic Eco Fest 2017 – Cea mai verde implicare!

eefd4fe8f589e64e0e66a4f2937ae4ae_L

CNOS (Comitetul Național Olimpic și Sportiv) al Republicii Moldova, Fundația Campionilor Olimpici și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova organizează pe data de 30 septembrie 2017 ediția a III-a a evenimentului Olympic ECO Fest.

Olympic EcoFest va avea loc în Parcul Valea Morilor, locul îndrăgit de odihnă al chișinăuenilor. Motto-ul proiectului Olympic EcoFest este : Practicăm sportul într-un mediu curat.

#Valea Morilor este locul îndrăgit al chișinăuenilor. Pe data de 30 septembrie acest parc se va transforma într-un spațiu dedicat sportului și modului activ de viață, iar lacul va fi împînzit de o flota de diverse ambarcațiuni : kaiac, canoe, yachturi laser, schifuri, bărci dragon. Participanții la Olympic EcoFest vor avea ocazia să descopere următoarele sporturi: volei, fotbal, tenis pe plajă, hipism, badminton, tenis de masă, ciclism, kaiac-canoe, etc.

#Majoritatea tinerilor își petrec timpul în încăperi închise. Olympic Eco Fest este un îndemn de a face mișcare în aer liber, de a descoperi sporturi noi, de a îndepărta copii de la televizoare și computere, de a combate modul de viață sedentar și de a transmite participanților mesajul că natura unde te odihnești trebuie păstrată pentru generațiile ce urmează.

#Toți doritorii vor participa la o cursă de alergări în jurul lacului Valea Morilor și vor primi un tricou olimpic cu logo-ul CNOS, al sponsorului general al evenimentului Rompetrol și al partenerului Naturalis.

#În afară de aceasta, în cadrul Olympic EcoFest vor fi desfășurate diverse activități de interes pentru părinți și copii, având drept scop educarea ecologică.

#Reprezentanții Centrului de Sănătate Publică din mun. Chișinău vor prezenta o lecție despre alimentația sănătoasă și vor efectua un screening al hipertensiunii cu determinatea unor parametri din nutritie ( determinarea grasimilor, apei, etc.) pentru doritori.

#Centrul Național de Mediu va organiza un workshop despre folosirea produselor sintetice de curățat în gospodărie și influența negativă a acestora asupra mediului, în special, a apelor. Copiii vor participa la un masterclass de fabricare a unui detergent ecologic.

#Participanții vor planta copaci și vor participa la salubrizarea teritoriului.

#În cadrul evenimentului vor fi expuse lucrările care au participat la concursul de pictura „Eu sunt ECO”.

A3_Flayer_EcoFest2017_site

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente