Interacționează cu tineri din Europa și reprezintă Moldova la nivelul UE. Cum poți deveni un tânăr ambasador european

DSC_4977

Tineri din UE și Vecinătatea estică, cu vârsta între 18 și 25 de ani, sunt invitați să depună cereri pentru a deveni „Tineri Ambasadori Europeni” (YEA).  Organizată de proiectul „VECINII UE est”, inițiativa vizează tineri activi și entuziaști, care sunt fluenți în engleză și sunt cetățeni ai UE sau ai celor șase țări a Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina).

Candidații trebuie să fie interesați de afacerile UE și parteneriatul țării sale cu UE. Ei se vor implica în activități online bazate pe dialog și vor reprezenta tineretul țărilor lor. Vor face schimb de experiență, vor discuta chestiuni de interes direct pentru tineri, vor împărtăși bune practici și vor lucra împreună pentru un viitor mai bun al țărilor lor și al regiunii.

Detalii despre procesul de înscriere:

# Nu este necesară nicio taxă înregistrare;

# Completând formularul, te angajezi ca începând cu luna septembrie a anului 2017 să fii disponibil timp de un an pentru a participa la diverse activități de voluntariat în cadrul proiectului;

# Formularul poate fi completat AICI;

# Trebuie să fii cetățean al unui stat membru UE sau al unui stat membru al Parteneriatului Estic (Moldova este membră);

# Trebuie să ai între 18 și 25 de ani;

# Trebuie să cunoști limba engleză la nivel fluent.

Termenul limită este 15 septembrie. Detalii suplimentare privind criteriile de eligibilitate și procesul de înscriere pot fi găsite aici.

Primul val de depunere a cererilor a avut loc în septembrie 2016, prin care 100 tineri au fost selectați ca YEA din peste 800 cereri. Pe parcursul ultimului an, acești YEA au participat activ într-o serie de activități, inclusiv două ediții ale EuroȘcolii în Azerbaidjan, vizite la școli și universități în Armenia și Republica Moldova și o întâlnire în Bruxelles, unde au avut șansa să interacționeze cu funcționari UE de nivel înalt.

Inițiativa „Tineri Ambasadori Europeni” face parte din rețeaua „Tinerii Vecini Europeni” (TVE) creată de proiectul finanțat de UE „Vecinătate Deschisă – Comunicare pentru un Parteneriat Mai Puternic: Conectarea cu cetățenii din întreaga Vecinătate Estică” („VECINII UE est”).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente