Ce faci în această zi de duminică? Dacă nu ai încă un plan bine pus la punct, atunci noi venim să te ajutăm cu listă de recomandări de evenimente colorate pentru acest sfârșit de weekend. Petrece timpul frumos în zilele calde de toamnă!

#Eugene Onegin – P. I. Tchaikovsky

Un spectacol extraordinar te așteaptă la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău. Rolurile vor fi jucate de:

Eugene Onegin – Andrei Jilihovschi
Tatiana – Anastasia Cusnir
Vladimir Lensky – Pavlo Tolstoy
Olga – Lilia Istratii
Prince Gremin – Alexei Botnarciuc
Mr. Triquet – Vladimir Zaklikovski
Mme Larina – Taisia Caraman
Filippyevna, old nurse-maid – Liliana Lavric
Zaretsky – Maksym Ivashchuk
Rotnii – Alexei Digore

Stage Director: Eleonora Constantinov
Set Designer: Veaceslav Ocunev
Costume Designer: Irina Press
Choreography: Anatol Carpuhin
Corepetitori: Irina Luchin, Alexandru Cubiac

Conductor: Andriy Yurkevych

Ești așteptat la ora 18:00 pentru a viziona spectacolul.

Mai multe detalii găsești AICI!

#Ciclismul mondial pentru prevenirea suicidului

facebook.com/pentruviata.md

De 10 septembrie, Ziua Mondiala pentru prevenire a suicidului, la inițiativa Organizației Internaționale pentru Prevenirea Suicidului, R. Moldova va participa pentru prima dată la evenimentul, organizat concomitent în peste 20 de țări ale lumii.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI:
Durata evenimentului: 9.00-13.00
9.00 – CICLISM PENTRU VIAȚĂ
Cicliștii interesați să susțină Ziua Mondială Pentru Prevenirea Suicidului vor urma un traseu, vor distribui materiale informative, vor participa la flashmob și vor transmite un mesaj de încurajare participanților.
11.00 – GALERIA ”ARTA PENTRU VIAȚĂ”
Artiștii de teatru, interpreți, muzicieni, pictori – copii, tineri și adulți, amatori și profesioniști vor transmite mesajul lor de încurajare, de mângâiere a sufletului și de alinare a durerii. 

Mai multe detalii găsești AICI!

#Pune-ți Sufletul pe Tavă

Nu contează cât ești de inteligent, de harnic sau dacă ai succes. Depresia poate afecta pe oricine. În întreaga lume peste 350 de milioane de oameni sunt diagnosticaţi cu această boală, în timp ce mulţi alţii suferă în tăcere, fără să ştie ce se întâmplă cu ei, sau fără să accepte realitatea şi să ceară ajutor.
Din păcate, boala trece deseori nediagnosticată, pentru că simptomele sunt greu de observat, iar alteori pentru că oamenii nu vor să ceară ajutor.
Scopul acestei întîlniri este de a ajuta sufletele care suferă de depresie să treacă peste această problemă și să împărtășească cu noi gîndurile care provoacă această boală.
Noi vă invităm la un eveniment unde veți putea găsi răspuns la următoarele întrebări:
– De unde vine depresia?
– Ce se întâmplă cu noi când suntem depresivi?
– Cum o putem preveni sau înfrunta? 

Mai multe detalii găsești AICI!

#Cupa TVJI-Asachi 2017

facebook.com/cuc.moldova

Ora: 11:00 (sosirea echipelor), 11:15 (citirea primei întrebări).
Competiţie: cupă deschisă de Ce? Unde? Când?
Taxă de participare: gratis.
Organizatori: echipa Asachi
Co-organizatori: absolvenții TVJI

Condiţii de participare: pentru participare este necesar să formezi o echipă de maximum 6 jucatori (există posibilitatea de a avea jucători în rezervă, cu înlocuiri între runde) şi să anunţi participarea printr-un mesaj la aceasta stire.
Obiecte necesare: Pătură pentru toată echipa, foi, stilouri, ceva tare (cărţi) pe care să puteţi scrie.

Mai multe detalii găsești AICI!

#Urban Vibes vol.2

facebook.com/urbanspiritmd

În perioada 9-10 septembrie, în Moldova va fi organizat un festival internațional, misiunea lui constă în unirea tinerilor din diferite țări prin cultura hip-hop. Vă așteaptă spectacolul de graffiti al oaspeților străini, hip-hop battles, bătăi de rupere și schițe, master-classuri pentru copii, iarmaroc, spectacole de DJ și multe altele. Festivalul (10 septembrie) va avea loc în parcul Ștefan cel Mare, Moldova, Chișinău (în apropierea hotelului “Codru”), între orele 12: 00-22: 00.

Intrarea liberă.

Mai multe detalii găsești AICI!

#Renașterea parcului Râșcani

Ne adunăm Duminica, 10 septembrie 2017, la 5 adrese:
• str. Sadoveanu, 3 (Baby-Park)
• str. Dimo, colț cu Alecu Russo
• str. Costin, colț cu str. Dimo, 28/1 (Torro Grill)
• vizavi de casa nr.27 pe str. Dimo
• str. Vieru – colț cu Sadoveanu (stația terminus la rutiera 129)

SCOPUL COMUN – în fiecare din cele 5 zone de parcul Râșcani, de îmbunătățit un pic situația generală și de a atrage oameni noi în echipă.

SARCINILE PROPUSE DE NOI – colectarea gunoiului masiv; eliberarea parcului de mașinile parcate neregulamentar (în fiecare echipă va fi o persoană care este capabilă să comunice cu conducătorii auto și poliția). Și cea mai importantă sarcină – comunicarea cu oamenii despre proiectul “Parcul Râșcani, Renaștere” și implicarea celor mai activi in proiectul nostru.

LA ORA 13.00, coordonatorii vor distribui participanților mănușile, sacoșe pentru gunoi și pliantele, vor desemna împreună cu voi zonele aproximative de recoltare. Acolo vom face schimb de telefoane pentru o mai bună coordonare.

LA ORA 14.30 vom finaliza curățenia.

LA ORA 15.00 ne întâlnim la colțul străzilor Dimo și Alecu Russo, la intrarea în parcul Boris Glavan.

INVITĂM locuitorii sectoarelor Râșcani și Ciocana (și din alte sectoare), Ong-uri, cluburi sportive etc. și pur și simplu persoane cointeresate.

REGULĂ IMPORTANTĂ – nu vorbim despre politică, miliarde furate, limbi și etnii.

SĂ NE REUNIM FORȚELE PENTRU UN CHIȘINAU MAI CURAT!

Mai multe detalii găsești AICI!

#Teatrul Copiilor #LumineazaCircul

facebook.com/GandulMateiMD

Arena Mare a Circului din Chișinău va fi luminată din nou. De această dată cei care vor aduce magia în clădirea mult uitată este Teatrul Copiilor.
Teatrul Copiilor prezintă un spectacol muzical inedit, inspirat din celebra comedie a lui William Shakespeare ,,Visul unei nopți de vară”. 40 de actori copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, vor evolua în cadrul unui spectacol grandios, plin de aventuri miraculoase, muzică, dans și acrobații. Coloana sonoră de excepţie va fi interpretată live de personajele feerice din piesă, acompaniate de o veritabilă orchestră a copiilor. În timpul spectacolului Arena Mare a Circului din Chişinău va fi scăldată într-un show de lumini, creînd o atmosferă de vis. Magia va fi întregită de evoluţia captivantă a micilor actori deghizaţi în costume nemaipomenite.

Mai multe detalii găsești AICI!

#Yoga and Music Fest

Sunteți invitați în lumea yogii și muzicei la evenimentul «Yoga and Music Fest». Yoga și muzica este o lume uimitoare de armonie a corpului și sufletului, posibilitatea de cunoște însuși pe sine, în fețe noi, unde fiecare notă, fiecare mișcare a corpului, a respirației are valoarea sa. La festivalul vă așteaptă cursuri de master de hatha, și acro yoga, yoga pentru copii, meditație, lecții de filozofie, mantra yoga și kirtane.

Intrarea este liberă!

Mai multe detalii găsești AICI!

#Woyzeck Premieră

facebook.com/TeatrulNationalEugeneIonesco

Teatrul National Eugene Ionesco vă invită la premiera spectacolului ,,Woyzeck” – povestea unei crime, a unui soldat torturat de mediul în care trăiește. Viața este o posibilitate, anume această este idea pe care Woyzeck încearcă să ne-o comunice.

Mai multe detalii găsești AICI!

#Festivalul Internațional „Regina Vioară”

Festivalul Internațional de muzică violonistică “Regina Vioară”, ediția a VIII-a.

Soliști:
Solomiya Ivakhiv, SUA
Dan-Iulian Druțac, Republica Moldova
Anna Savkina, Rusia
Răzvan Stoica, România
Elena Jmurko, Republica Moldova (Tiraspol)
Ansamblul Kaiser

Dirijori:
Dumitru Goia
Steven Huang, SUA
Vasile Goia

Mai multe detalii găsești AICI!