(video) Bilanțul cutremurului de 8.2 din Mexic: peste 60 de morți. Ce erau „fulgerele” de după seism

090811531200957673

Bilanţul cutremurului din Mexic, cu magnitudinea de 8,2 pe scara Richter, pe care preşedintele ţării l-a descris drept cel mai puternic din ultimul secol, a ajuns la 61 de morţi.

Un lucru bun este faptul că nu s-au format valuri seismice importante, iar avertismentul iniţial de tsunami a fost ridicat. Mișcarea telurică inițială și zecile de replici care au urmat au fost resimțite inclusiv în capitala Mexicului, la o mie de kilometri depărtare de epicentru. Curentul electric a fost oprit în marele oraș.

Misterioasele ”fulgere” care s-au văzut noaptea nu erau fenomene naturale, ci transformatoare care pur și simplu au explodat. Președintele a spus că 50 de milioane de mexicani au resimțit cel mai puternic cutremur produs în Mexic în ultimul secol. În plus, numărul victimelor ar putea fi, în final, mult mai mare.

La lumina zilei a ieșit la iveală amploarea dezastrului. Distrugerile sunt masive mai ales în două state – Oaxaca și Chiapas.

„A fost cel mai mare cutremur de pământ din istoria Mexicului, dar noi suntem încă aici, Oaxaca este încă în picioare”, a declarat guvernatorul acestui stat mexican, Alejandro Murat, la un post de radio local, precizând că armata a desfășurat peste 1.000 de militari în regiuni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente