Ești elev la un liceu din Republica Moldova și faci parte dintr-un Senat/ Consiliu al elevilor sau intenționezi să te implici în unul? Crezi că există aspecte care ar putea fi îmbunătățite? Dorești mai multă experiență în atragerea de fonduri, organizarea evenimentelor, proiectelor și în alte domenii importante? iConsiliu vine în ajutorul tău.

Între data de 22 septembrie – 8 octombrie la Chișinău vor avea loc o serie de instruiri cuprinzând o gamă largă de tematici – toate cu scopul de a îmbunătăți activitatea consiliului din liceul pe care îl reprezentați. Acestea se vor desfășura în fiecare sâmbătă și duminică în perioada indicată.

Tematicile abordate în cadrul instruirilor* sunt următoarele:

Instruirea I:

Atribuțiile și funcțiile senatului conform actelor normative (funcțiile unui senat, drepturi, responsabilități)

# Structura senatului și mecanismele de alegere

Atribuții ale altor organe din cadrul școlii (consiliul profesoral, consiliul de administrație etc.)

Instruirea II:

# Planificare strategică (elaborarea unei strategii, a unui plan de acțiuni etc.)

Managementul proiectelor (planificarea unui proiect)

Instruirea III:

Principii generale de advocacy

# Organizarea unei campanii de advocacy

Persoanele interesate să participe în cadrul campaniei sunt rugate să completeze formularul online https://goo.gl/forms/SO8sgX5USzjX4Taw1 până la 15 septembrie 2017.

iConsiliu este un proiect nou în Republica Moldova și are scopul de a abilita tinerii consilieri ai Senatelor (Consiliilor Locale) în vederea creării unor structuri de tineret puternice în țară, pornind de la cele mai actuale probleme cu care se confruntă acestea. Organizatorii proiectului se angajează să ofere suportul necesar participanților inclusiv după finalizarea instruirilor.