Realizatoarea emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA, Elena Robu, a anunțat astăzi că pleacă în Franța. Anunțul a fost făcut într-o postare pe blogul său personal. Robu spune că își va continua activitatea în jurnalism doar că în alt format.

„Toamna aceasta îmi aduce multe schimbări. Emisiunea Alb&Negru, care face în curând 4 ani de la lansare și pe care tradițional o urmăreați de luni până joi la ora 16.00 LIVE pe UNIMEDIA va avea alt format de acum încolo. Îmi voi desfășura activitatea mea de jurnalist în Franța de unde voi putea fi mai aproape de diasporă pentru a vorbi despre problemele, visele, trăirile pe care le au moldovenii noștri stabiliți în străinătate.

Toată activitatea mea pe care o realizam la Chișinău, o transfer în Franța, pentru a eficientiza și mai mult ceea ce Diaspora încearcă de ani buni să aducă la cunoștința conaționalilor de acasă. Îmi propun să construiesc o legătură informațională mai strânsă între ceea ce se întâmplă în Europa și în Moldova. Vreau o apropiere a direcției europene de dezvoltare a țării, pentru că e unica oportunitate de dezvoltare. Asta pentru a adăuga transparență lucrurilor care ni se întâmplă în țară, pentru a înțelege mai bine oportunitățile pe care le are Moldova în dezvoltarea sa europeană. În sfârsit, pentru a vorbi și mai mult despre fărădelegile care se întâmplă în republica noastră și pe care nu le putem combate doar cu vocea poporului rămas acasă.

Iau cu mine 15 ani de experiență în jurnalism, în televiziune, în emisiuni de dezbateri. S-au adunat mii de emisiuni pe care le-am realizat până acum la diferite instituții media, am pus întrebări la mii de oameni ca să aflu cum trăiesc, cum se descură, ce decizii iau, să aflu unde este ascuns adevărul pe care să îl transmit mai departe telespectatorilor, publicului meu. Toate aceste momente m-au format ca om și ele mă vor însoți și mai departe în tot ce mi-am propus să fac”, a scris jurnalista pe blog.