Top 10 instituții de învățământ ale anului 2018. Află care este cea mai prestigioasă universitate din lume

collage univer

Times Higher World University Rankings a publicat clasamentul anual al celor mai bune universităţi din lume, după ce specialiştii au analizat mai mulţi factori şi indicatori. Ca şi în anii precedenţi, şi pentru anul universitar 2017/2018 pe primul loc se situează Universitatea Oxford, urmată de Universitatea Cambridge și de California Institute of Technology.

#10. Universitatea Tehnică Federală (UTF) din Zürich

Fondată: 1855. ETH Zürich este considerată nu numai cea mai bună universitate din Elveția, ci și una din cele mai bune instituții de învățământ din lume. Cu toate acestea, universitatea din Zürich este clasată pe locul 5 în lume în domeniul ingineriei și științelor tehnice.

10 ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology Zurich

#9. Universitatea din Chicago

Fondată: 1890. Este o instituție de învățământ superior privată, fiind recunoscută pe plan mondial ca una din cele mai avansate centre de cercetare și învățământ.

[UNVERIFIED CONTENT] Over the weekend, with my wife working, I decided to venture down to my old stomping grounds, Hyde Park, and in particular, the campus of University of Chicago. I've been gone for a couple months now and while I am happy to move on with new adventures, this place will never grow old to me. Walking through the various quads, soaking in the rich history and architecture, it was great to be back. With the sun setting, I could only think of one vantage point to capture this fleeting light: Rockefeller Chapel. I've posted an image very similar to this a while back, but I couldn't resist (and besides, with new gear in hand, I feel like it's all new again). I was hoping for a kaleidoscope of color as the sun ventured further below, but amazingly the clouds vanished. Either way, it was a true pleasure to be back on familiar grounds, with camera in hand.

#8.Colegiul Imperial din Londra

Fondată: 1907. Este o instituție superioară de învățământ care se specializează în domeniile științei, ingineriei, medicinei și business.

8 Imperial College London

#7. Universitatea Princeton

Fondată: 1746. Este o universitate particulară de cercetare din SUA situată în localitatea Princeton, New Jersey. Este cunoscută ca una dintre cele mai mari și mai importante universități americane.

7 Princeton University

#6. Universitatea Harvard

Fondată: 1636. Este o universitate privată, aflată în orașul Cambridge. 75 de laureați ai Premiului Nobel sunt asociați, într-un fel sau altul, cu această universitate.

6 Harvard University

#5.Institutul Tehnologic din Massachusetts (ITM)

Fondată: 1861. Este o universitate tehnică, particulară de studii și cercetări. ITM cuprinde cinci școli tehnice și un colegiu, care conțin 32 de departamente academice, puternic orientate către cercetarea științifică și tehnologică de natură teoretică, practică și interdisciplinară.

5 Massachusetts Institute of Technology

#4. Universitatea Stanford

Fondată: 1891. Este o universitate privată din California, Statele Unite, fondată de Leland Stanford în memoria fiului său, Leland Stanford Junior, care este astăzi considerată a fi una dintre cele mai prestigioase din lume. Universitatea Stanford se află pe locul doi în topul celor mai performante universități din lume, atât în studiile publicate în jurnalul Times Higher Education, cât și în topul publicat de Shanghai Jiao Tong University.

4 Stanford University

#3. Institutul de Tehnologie din California.

Fondată: 1891. Este o universitate privată de cercetări din SUA, are șase divizii academice, orientate în domeniile științei și ingineriei.

3 california

#2. Universitatea Cambridge

Fondată: 1209. Este a doua universitate ca vechime din lumea anglofonă și are o reputație deosebită, fiind considerată una din cele mai bune universități din lume.

2 Cambridge

#1. Universitatea Oxford

Fondată: 1096. Cea mai veche instituție de învățământ superior din Regatul Unit și din lumea anglofonă. La Oxford învață aproximativ 17 mii de studenți.

1 oxford

În top se află şi cinci universităţi din România, cea mai bine poziţionată fiind Universitatea Babeş-Bolyai, din Cluj-Napoca, aflată în secţiunea locurilor 601-800.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente