Gata cu licitațiile trucate și banii publici cheltuiți netransparent. Ministerul Finanțelor a primit din partea unui fond de investiții străin un soft care va permite monitorizarea cheltuirii banilor publici și, mai ales, identificarea tranzacțiilor neconcurențiale, anunță protv.md.

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, susține că programul va oferi fiecărui cetățean posibilitatea de a urmări procesul de achiziții publice și de a depista oarecare nereguli. Este de menționat că același sistem a fost deja utilizat în Ucraina unde a economisit statului peste 1 milion de euro.

„Fenomenul încă exista, dar sunt sigur ca noi am reușit unele fenomene negative, deja am reușit să le oprim și ele nu se mai regăsesc în sistemul de achiziții publice”, a declarat în acest sens ministrul Octavian Armașu.

Programul urmează să fie pus în aplicare în cel mult 2 luni, iar costul licenței pentru utilizarea acestuia este de 90 mii de dolari. Cheltuielile vor fi acoperite de un fond de investiții, finanțat de guvernul american, care activează în Ucraina și Republica Moldova.