(foto) Soare, peisaje și arhitectură. 10 locuri de pe glob unde să ajungi în anul 2017

malta lead-xlarge
Foto: Photo: telegraph.co.uk

Au mai rămas 4 luni în anul 2017, iar aceasta înseamnă că mai avem 16 săptâmâni pentru călătorii în acest an. Peisaje magnifice, arhitectură impunătoare și mult soare în timpul iernii. Care sunt cele 10 locuri ce oferă toate aceste posibilități aflați din articol.

# Patagonia, Chile

Patagonia este faimoasă pentru priveliștile sale naturale – de la ghețarii acoperiți cu zăpadă la fânânile arteziene cu apă fierbinte și pădurile dense întinse pe teritorii largi. În 2016 s-a deschis un parc natural în sălbăticie, numit Parque Patagonia, care trebuie vizitat fiindcă despre existența lui nu se știe prea multe și sunt puțini turiști.

Photo: thriftytraveler.com
Photo: thriftytraveler.com

# Malta

În Malta toamna are o altă aromă. Insula care seamănă cu locațiile din serialul  „Game of Thrones” este aplasată din marea Mediterană. Turiștii care merg să își petreacă vacanța acolo se pot aștepta la multă istorie și trei situri considerate Patrimonii ale Lumii, acestea includ și capitala țării, Valletta. Printre alte obiective turistice se numără șapte temple care sunt considerate a fi cele mai vechi structuri din lume, ale căror pereți se mai țin fără intervenții din exterior. Malta mai are și plaje frumoase și porturi unde sunt multe petreceri pe corăbii.

Photo: telegraph.co.uk
Photo: telegraph.co.uk

# Havana, Cuba

Mașinile vintage și arhitectura seculară au transformat Havana într-un obiectiv turistic popular din cauza pozelor magnifice care pot fi făcute acolo. După ameliorarea relațiilor Statelor Unite ale Americii și a Cubei, mai mulți americani călătoresc în Havana. Însă din cauza sărăciei statului, prețurile sunt foarte mici, doar zborul spre Cuba este costisitor.

Photo: ralphlauren.com
Photo: ralphlauren.com

# Chengdu, China

După orașul Osaka, Chengdu este al doilea oraș după creșterea numărului populației în anul trecut. Călătorii care pornesc în descoperirea Chengdu vor avea parte de multă istorie, cultură și mâncare gustoasă. Pentru a cunoaște mai bine orașul trebuie să te pierzi pe aleeile acestuia, cele mai populare sunt Kuan, Zhai și Jing Xiangzi.

4e7d8a84f7662bacca48232434c95fb4

# Medellín, Colombia

Medellín, Colombia, a fost numită cea mai bună destinație din America de Sud în cadrul World Travel Awards din acest an. Titlul poate fi influențat și de serialul creat de Netflix „Narcos”, care a fost turnat acolo. Chiar dacă până acum câțiva ani acest oraș era considerat foarte periculos, acum că au fost create căi de transport, arhitectura este impresionantă, cultura și istoria este bogată, mai mulți vizitatori au început să vină.

Photo: vogue.com
Photo: vogue.com

# Cambodgia

Angkor Wat este un templu vechi de 700 de ani care se întinde peste 250 kilometri pătrați în mijlocul junglei în nordul Cambodgiei. Acest templu a fost numită cea mai populară atracție turistică pe planetă de către site-ul Lonely Planet în anul 2016. Acum au fost descoperite și și construcții vechi care se află în jurul templului și sunt acoperite de copaci și liane.

Photo: goasiadaytrip.com
Photo: goasiadaytrip.com

# Lisabona, Portugalia

Travel + Leisure a votat Portugalia destinația sa de anul acesta, iar Lisabona este un oraș pitoresc care merită atenția vizitatorilor. În oraș pot fi vizitate obiective turistice cu o istorie de secole, muzee cu exponate și tablouri inedite. În plus această destinație este mai ieftină decât altele din Europa.

Photo: poznavamesvet.cz
Photo: poznavamesvet.cz

# Singapore

Vrei să mănânci într-un restaurant care are o stea Michelin? În Singapore poți mânca bucate aprobate de rețeaua Michelin cu mai puțin de 2$. Singapore este faimos pentru mâncarea care se vinde în stradă, orezul cu sos de soia și carne de pui sau paste din orez. Soya Sauce Chicken Rice and Noodle food a devenit primul restaurant de stradă care a primit o stea Michelin în acest an.

Photo: octagon.com
Photo: octagon.com

# Bordeaux, Franța

Anul acesta în Bordeaux a fost prezentat un tren de viteză mare care va circula între Bordeaux și Paris. Deci orașul devine mult mai accesibil și mai ușor de atins dacă vii într-o vizită în capitala Franței. Bordeaux este faimos pentru vinurile sale și pentru mâncarea gustoasă.

Photo: bordeauxbeyond.co.uk
Photo: bordeauxbeyond.co.uk

# Hokkaido, Japonia

Trenurile de viteză mare din Japonia s-au extins și pe teritoriul Hokkaido, făcând orașul mult mai accesibil decât era mai înainte. Aici vizitatorii pot lua o călătorie care include skiatul pe cele mai populare piste, cum este Niseko. Vara pot fi observate balenele și poate fi efectuată o ieșire la pescuit.

Photo: metropolisjapan.com
Photo: metropolisjapan.com

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente