Înălțimea adesea se asociază cu solitarismul, însă uneori, la altitudini mari, pe piscurile de unde poți vizualiza peisaje care îți taie respirația, sunt situate orășele cu oameni frumoși la chip și suflet, îmbibate de istorii și legende care mai circulă pe străzile înguste.

CNN a realizat o listă cu cele mai frumoase orașe din Europa, care se află la altitudini impunătoare, unele sunt împodobite cu castele antice sau biserici, altele cu greu se văd de după mulțimea de flori, dar toate emană o aură specială și oferă o priveliște spectaculoasă asupra lumii.

St Michael’s Mount, England

Imagini pentru St Michael's Mount

Photo Credit: Flickr

Această insulă conică se află vizavi de orășelul Marazion, în mijlocul Muntelui Bay din Cornwall și poate că este cea mai faimoasă priveliște din sud-veatul Angliei. Izvorul de lângă castel și biserica medievală datează din secolul al XII-lea, iarpriveliștea spre marea albastră îți taie respirația.

În timpul refluxului, doritorii pot ajunge la insulă pe un drum pietruit, unii vizitatori nu pierd momentul să facă jumătate de km înot până la insulă.

Mont Saint-Michel, France

Imagini pentru Mont Saint-Michel, France

Photo Credit: Daily Mail

Le Mont-Saint-Michel este o stâncă granitică (78 m înălțime) în Golful Saint-Malo din Marea Mânecii, unde se manifestă cel mai reprezentativ fenomen de flux și reflux: în timpul fluxului este insulă, comunicația cu teritoriul continental fiind întreruptă, iar în timpul refluxului devine peninsulă, o limbă de nisip ieșind de sub ape. Stânca este ocupată de un sat (41 locuitori) și o mănăstire. A jucat un rol important în istoria Franței, fiind singurul loc care nu a putut fi cucerit de armatele engleze în timpul „Războiului de 100 de ani”.

O șosea pietruită asigură, în ultima vreme, legătura permanentă cu țărmul Bretaniei.

Oia, Santorini, Greece

Imagine similară

Photo Credit: catdumb.com

Navele de croazieră și nenumăratele zboruri turistice pot face locuitorii din Santorini să se simtă înghesuite. Cu toate acestea, turiștii nu încetează să viziteze Oia. La vârful de nord al celei mai faimoase calderă din Grecia, veți găsi un sat-poștal cu case de culoare albă, mori de vânt și biserici albastre. Puține insule grecești se pot bucura de un asemenea apus spectaculos, pe care îl poți vedea de aici.

Heptonstall, Yorkshire, England

Imagine similară

Photo Credit: Pinterest

Heptonstall este un mic sat și parohie civilă din cartierul Calderdale din West Yorkshire, Anglia. Populația Heptonstall, inclusiv cătunele de la Colden și Slack Top, este de 1448 locuitori.

Străzile pietruite ale lui Heptonstall păstrează o simțământ mistic. Sătucul mai este cunoscut și pentru istoria păgână, la începutul anilor 1600 aici au fost pronunțate multe acuzații de vrăjitorie.

Bardi, Italy

Imagini pentru Bardi, Italy

Photo Credit: airbnb

Bardi este o comună în Provincia Parma, Italia. În 2011 avea o populație de 2344 de locuitori. Pare imposibil să ajungi aici. Castello dei Landi din secolul al IX-lea este construite pe o stâncă roșie și păstrează multe mituri fantasice.

Beaumes-de-Venise, France

Imagini pentru Beaumes-de-Venise, France

Photo Credit: Provence Emotional Escapes

Beaumes-de-Venise este o comună în departamentul Vaucluse din sud-estul Franței. Sorbind un pahar de Cotes du Rhone, făcut pe loc, privind spre podgoriilor, este greu să nu te îndrăgostești de Beaumes-de-Venise, numit după peșterile găsite în dealurile din jur.

Grindelwald, Switzerland

Imagine similară

Photo Credit: hotelswiss.ch

În umbra lui Eiger, Grindelwald este, fără îndoială, cel mai frumos sat din Elveția. Cabanele sale clasice din lemn se află printre unii dintre cei mai înalți munți din Alpi, devenind astfel destinația finală pentru schiori în timpul iernii.
Excursioniștii și alpiniștii vin în lunile de vară căutând să cucerească vârfurile sau pur și simplu să parcurgă cele 300 de kilometri de trasee învecinate.

 

Arcos de la Frontera, Spania

Imagini pentru Arcos de la Frontera, Spain

Photo Credit: Hotel Room Search

Arcos de la Frontera este un municipiu în provincia Cádiz, Andaluzia, Spania cu o populație de 28.369 locuitori. Pueblos blancos din Andalucia (satele albe) sunt unele dintre cele mai uimitoare, construite în Europa, cu un castel maur, datând din secolul al XI-lea, un șir de biserici și bazilici și, bineînțeles, acele case clasice, în alb, este un loc care cere să fie fotografiat.

Mdina, Malta

Imagini pentru Mdina, Malta

Photo Credit: Carlton Hotel

Mdina este vechea capitală a statului Malta. Mdina sau Medina în malteză Imdina este un oraș vechi numindu-se în fenicină Melitta este cunoscut prin titlurile sale Citta Vecchia sau Citta Notabile. Este un oraș fortificat în regiunea de nord a Maltei. În antichitate a fost capitala insulei, până în 1530.

Monsaraz, Portugalia

Imagini pentru Monsaraz, Portugal

Photo Credit: Traveller.com.au

Considerat a fi una dintre cele mai vechi așezări din Portugalia, așezarea lui Monsaraz pe vârful dealului a fost ocupată de un șir de diverși cuceritori de-a lungul anilor, de la mauri la vizigoți. Astăzi, castelul din secolul al XIV-lea atrage mulțimile, iar de sus puteți urmări vederi uriașe spre plantațiile de măslini din apropiere.

Vinul local se asimilează mai bine într-o cafenea în moment ce sorbești apusul.