(foto) Orașe, munți și lacuri. Vizitează cele mai frumoase locuri din Elveția și află istoriile din spatele acestora

IMG_5314
Foto: Photo: Gabriela Petrov

Elveția este un stat mic, însă foarte frumos. Peisajele din munții Alpi te uimesc și îți dai seama că sunt exact imaginile pe care ți le închipuiai când citeai poveștile despre păduri negre și lacuri albastre.

# Lucerna (Luzern)

Orașul Lucerna este amplasat în inima Elveției, în regiunea vorbitoare de limbă germană. Orașul este capitala cantonului Lucerna și este localizat pe malul lacului Celor Patru Cantoane ( Vierwaldstättersee) cu vedere la munții Pilatus și Rigi din Alpii Elvețieni. Lucerna este faimoasă pentru podul Kapellbrücke, un pod din lemn construit peste lac care se termină la intrarea într-o capelă de piatră. Podul a fost construit în secolul 14 și a ars două secole mai târziu, acum acesta este în proces de restaurare.

Photo: Gabriela Petrov
Photo: Gabriela Petrov

#Berna (Bern)

Orașul Berna este așezat pe râul Aare și datorită apelor subterane, întmeietorul orașului, Berchthold al V-lea a reușit să construiască fântâni naturale și locuri pentru alimentare cu apă chiar pe străzile orașului. Denumirea Berna apare în documente oficiale în anul 1208, iar denumirea sa se presupune că provine de la cuvântul urs (Bär), care este și simbolul cantonului. În capitala Elveției pot fi vizitate mai multe parcuri, iar în centrul orașului se află Bundeshaus, cu o arhitectură magnifică.

Photo: Gabriela Petrov
Photo: Gabriela Petrov

# Neuchatel (Neuburg)

Neuchatel este localizat în partea francofonă a Elveției. Frumusețea orașului constă în răsăriturile și apusurile pe lacul cu același nume. Neuchatel are orașe surori în Elveția – Aarau, Franța – Besançon, Italia – Sansepolcro.

Photo: Gabriela Petrov
Photo: Gabriela Petrov

# Lacul albastru (Blausee)

Frumusețea naturală a lacului este localizată în regiunea Berner Oberland. Intrarea în rezervația naturală este cu plată, însă înainte de sărbătorile de iarnă, intrearea este gratis fiindcă se fac Piețe de Crăciun (Weinachtsmarkt).  Lacul este de un albastru deschis, pentru că apa absoarbe undele roșii mai mult decât pe cele albastre. Legenda spune că lacul a s-a format din cauza lacrimilor unei tinere fete care plângea din cauza morții iubitului său.

Photo: Gabriela Petrov
Photo: Gabriela Petrov

# Mürren

Locul unde s-a turnat unul dintre filmele James Bond și unde nu au dreptul să circule mașinile. Pistele din Mürren sunt faimoase pentru peisajele pe care le oferă și pentru cadrele din film care s-au filmat anume în Alpii Elvețieni.

Photo: Gabriela Petrov
Photo: Gabriela Petrov
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente