(foto) 7 locuri din Europa despre existența cărora probabil nu știai. Află ce orașe să vizitezi în septembrie

Dinant_reflected
Foto: Photo: wikipedia

Îți place să călătorești și vrei să vezi mai mult decât orașele pline de turiști? Echipa #diez a aflat care sunt locațiile ce merită vizitate și unde nu te vor incomoda turiștii gata să facă poze la orice. Aici poți pleca pentru a-ți satisface toate dorințele inimii și ochilor.

# Hvar, Croația

Dacă natura mediteraniană, cultura și patrimoniul istoric ar deveni un oraș, acesta ar fi Hvar din Croația. Orașul a înflorit în Evul Mediu și a fost un punct important din Imperiul Venețian. În zilele de astăzi turiștii vizitează Hvarul pentru atmosfera magnifică și pentru destinațiile de pe malul Mării Adriatice.

Photo: visit-hvar.com
Photo: visit-hvar.com

# Burano, Italia

Te-ai plictisit de casele monotone și de culorile triste? Vizitează orașul Burano, o mică Veneție unde casele sunt viu colorate, iar turiștii pot să își odihnească ochii obosiți privind apa ce scaldă pereții clădirilor. Destinația este potrivită pentru iubitorii pozelor neobișnuite. De la culoarea albă a clopotniței și până la verdele canalelor fiecare fotograf poate să găsească ceva potrivit pentru obiectivul său.

Photo: askimtravels.wordpress.com
Photo: askimtravels.wordpress.com

# Kravice, Bosnia și Herțegovina

Această locație este pentru călătorii care vor să se apropie de natură. Micile cascade, mai numite și mini-Niagare au o înălțime de 25 de metri în medie. Dacă vizitezi Kravice vara poți să înoți în bazinele naturale din jurul cascadelor și să respiri cu aerul curat produs de pădurile din jur.

Photo: 2driftingcoconuts.com
Photo: 2driftingcoconuts.com

# Dinant, Belgia

Foarte puțini oameni au auzit despre Dinant. Micul sătuc poate fi vizitat în orice anotimp, acesta este locul de naștere a lui Adolphe Sax, inventatorul saxofonului. Însă pe lângă istoria muzicală pe care o posedă satul, aici poți să fii singur și să mergi în drumeții, fiindcă sunt cărărușe amenajate cu o lungime de 2000 de kilometri.

Photo: wikipedia
Photo: wikipedia

# Insula Skye, Scoția

O insulă care te face să te gândești că te afli în altă lume. Skye este un loc în Marea Britanie unde foarte puțini oameni au pus piciorul. Cei care au fost au mers să facă poze la marele turn din roci Old Man Storr, însă există și bazine naturale în roci, care arată parcă ar fi dintr-o poveste medievală.

Photo: youtube
Photo: youtube

# Kylemore Abbey, Irlanda

Dacă vrei să îți bucuri privirea cu o priveliște nemaipomenită, Kylemore Abbey este locul potrivit. Construit în anii 1920 acesta este o mănăstire benedictă localizată pe teritoriul Castelului Kylemore din Connemara. Votată de vizitatori una dintre cele mai atractive locuri din Irlanda, Kylemore te lasă să pribegești prin păduri magice și să vezi lacuri de poveste.

Photo: connemara.net
Photo: connemara.net

# Civita di Bagnoregio, Italia

Civita di Bagnoregio este un oraș medieval care nu a fost atins de maeștrii din epoca renascentină. Aici trăiec 10 oameni, din această cauză orașul poartă titlul „Orașul care moare ”. Chiar dacă locuitorii sunt într-un număr limitat, vizitatorii nu lasă să le scape oportunitatea de a vizita ceva atât de special, și vin în număr mare în fiecare an.

Photo: civitavecchia.portmobility.it
Photo: civitavecchia.portmobility.it
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente