Festivalul Internațional „George Enescu” vine pentru prima oară în Republica Moldova. Acesta aduce un concert de excepție în seara de 20 septembrie, la Filarmonica Națională și o expoziție cu genericul „George Enescu – personalitate a culturii românești și universale”. Intrarea este gratuită la ambele evenimente.

Toți cei care doresc să petreacă o seară în sânul muzicii de calitate, au șansa să o facă miercuri, 20 septembrie, la ora 18:00, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”.

Vă veți putea delecta cu muzică din Simfonia I în Mi bemol major, op.13 de George Enescu, Concertul pentru vioară și orchestră simfonică – „Moments” de Ghenadie Ciobanu și Pini di Roma de Ottorino Respinghi.

Solista serii – Rusanda Panfili este o violonistă originară din Republica Moldova. Programul muzical va fi susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, sub bagheta dirijorală a Maestrului Mihail Agafița, Artist al Poporului.

Pe lângă concertul extraordinar de la Filarmonică, în dimineața de 20 septembrie, ora 11:00, la Galeria „La Rond” din spatele statuii lui Ștefan cel mare și Sfânt, va fi inaugurată Expoziția „George Enescu – personalitate a culturii românești și universale”.

Festivalul Internațional George Enescu, un adevărat brand și cel mai cunoscut eveniment cultural organizat de România aduce muzica clasică într-o nouă lumină odată cu ediția 2017 (2-24 septembrie) unui public de peste 120.000 de români și străini. Festivalul „George Enescu” se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, dar și cu suportul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu”.

Mai multe detalii despre eveniment le puteți găsi aici.