Republica Moldova înregistrează rezultate pozitive la capitolul ocuparea forței de muncă. Astfel, într-un an numărul șomerilor a scăzut cu aproape 10 mii – de la 55 mii în al II-lea trimestru al acestui an, la 45,7 mii în acest.

Informația detaliate în acest sens a fost prezentată de către Biroul Național de Statistică. „Numărul șomerilor, estimat conform definiției Biroului Internaţional al Muncii a fost de 45,7 mii, fiind în scădere față de nivelul trimestrului II 2016 (55 mii).

Şomajul a afectat într-o proporţie mai mare bărbații – 56,0% din total șomeri şi persoanele din mediul urban – 63,6%”, se spune în comunicatul emis de BNS. Ca urmare, și rata șomajului s-a redus – de la 4,0% în 2016, la 3,6% în acest an. „Rata şomajului la bărbaţi a fost de 3,8% iar la femei – de 3,2%”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit statisticilor oficiale, o pondere mai mare a persoanelor în căutarea unui loc de muncă a fost înregistrat în orașe – 5%, comparativ cu 2,3% în sate. BNS mai constată că, pe categorii de vârste, cea mai mare rată a șomajului se înregistrează în rândul tinerilor de până la 24 de ani – 10,1%.