LGBT este un acronim care se referă la colectivitatea lesbiană, gay, bisexuală, transsexuală și intersexuală. În Republica Moldova comunitatea LGBT este disconsiderată și blamată în mare măsură. Provocat la un interviu, Andrian Candu, președintele Parlamentului, vorbește despre atitudinea lui față de persoanele din această colectivitate.

Andrian Candu are o poziție mai rezervată față de acest subiect și susține faptul că indiferent de comunitatea la care ne atribuim, în fața legii toți trebuie să fim egali, iar din moment ce se oferă anumite favoruri unui grup, se formează un dezechilibru în societate.

Președintele Parlamentului e convins că trebuie să ne abținem de la previlegierea unui părți a societății, își exprimă regretul vizavi de faptul că unii colegi din politică declară deschis faptul că sunt împotriva LGBT sau se implică prea mult în tot ceea ce ține de religie.

„Dacă ești conducător al statului și dacă ești una din persoanele cu responsabilitate imensă, trebuie totuși să păstrezi, ca în înțelepciunea lui Solomon, trebuie să le ții pe toate în echilibru și în balanță, și nu poți să te axezi pe una în defavoarea alteia”, menționează Andrian Candu.