(video) Ileana Crudu – tânăra nominalizată la WEF Awards, care a fost invitată drept speaker la un forum cu participanți din peste 20 de țări

collage

Despre spiritul activ al Ilenei Crudu cunoaștem de aproximativ doi ani, moment decisiv în viața ei, care a determinat-o să-și aleagă o carieră în domeniul IT și să devină o feministă hotărâtă, o lideră puternică care își dorește să popularizeze acest domeniu în rândul fetelor.

Motivația de a urma o carieră în IT s-a conturat în vara anului când dorința de a se provoca a prevalat asupra anumitor temeri și Ileana a participat la tabăra de vară Girls Go IT. Acum tânăra studiază Inteligență Artificială la Universitatea din Maastricht și a fost menționată în articolul Un Women „Six young women leaders you need to know”, fiind una dintre tinerele lidere din ziua de azi.13138934_1207590875932331_5124762908509888309_n

„Această nominalizare este o onoare pentru mine, fiind o feministă convinsă care încearcă să distrugă stereotipul că fetele nu aparțin domeniului STEM”, spune Ileana. În același context, tânăra a mai relatat despre ofertele pe care le-a primit în urma articolului. Prin urmare, ea a fost contactată de către președintele global al Women Economic Forum și All Ladies League, fiind invitată să devină membră acestor două organizații, care au ca scop încurajarea femeilor în orice domeniu și crearea unei mari comunități de lideri. Astfel, ea a fost invitată să vorbească la Women Economic Forum din peste 20 de țări, cum ar fi India, Tailanda, Portugalia și Islanda.

Fotografia postată de Ileana Crudu.20841773_1684393491585398_8830971048994378049_n

Succesele Ileanei nu se opresc aici, ea a fost nominalizată la WEF awards, la categoriile „Women of Excellence” și „Iconic Women”. „Nominalizările din urmă pot spune că mi-au deschis multe uși în a cunoaște numeroase personalități, dar de asemenea pot spune că simt o anumită presiune, deoarece nu vreau să dezamăgesc oamenii care m-au nominalizat și cei care mă susțin”, menționează tânăra.

Photo Credit: facebook.com
Photo Credit: facebook.com

La momentul de față, studenta urmează anul doi la facultate și încearcă să îmbine învățătura cu promovarea domeniului STEM printre tineri, în special fete. Ea este trainer la sesiunile RailsGirls din Rotterdam și Groningen, iar în noiembrie va participa în calitate de voluntară la cel mai mare summit tehnologic din lume, WEB SUMMIT 2017. Are planuri grandioase și împreună cu alți studenți încearcă să deschidă un club local GirlGoIT și speră să aibă același succes ca și GirlsGoIT de acasă.

Viziualizează și un video, în care proaspăta studentă relata despre planurile sale pentru viitor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente