(foto, video) Trăirile unui tânăr din Moldova pe stadionul Anfield Road la meciul Liverpool – Arsenal 4-0

rmlcollage

Radu Marian este un tânăr din Moldova care și-a făcut studiile de master în Marea Britanie. Fiind un suporter înflăcărat al fotbalului englez, acesta a făcut tot posibilul pentru a ajunge la un meci de Premier League. Întâmplarea a fost să ajungă la meciul Liverpool – Arsenal, iar echipa #diez a vorbit cu el despre cum a fost la meci.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolIată ce ne-a povestit Radu Marian: „Pe parcursului ultimelor 12 luni mi-am făcut masterul la Universitea din Edinburgh, Marea Britanie, în cadrul bursei Chevening. Unul din obiectivele mele majore era să ajung la un meci de Premier League al echipei mele favorite – Arsenal FC. Așa că în august am decis să merg în orașul Liverpool, să fiu martorul unuia din cele mai spectaculoase derby-uri din fotbalul mondial, dintre Liverpool FC și Arsenal.

Am reușit cu mare greu să găsesc un bilet în zona fanilor Arsenal (datorită lui Sergiu, un prieten din Londra, care a încheiat tranzacția pentru mine cu un londonez și pentru care îi mulțumesc încă o dată).

 

rmari10

Odată ajuns la meci, nu puteam să-mi stăpânesc emoțiile, știind că pentru atâția ani am văzut fotbalul englez la TV și acum o să am ocazia să-l trăiesc pe viu. Eram atât de entuziasmat să cânt și să scandez alături de cei 3.000 de fani ai lui Arsenal și atât de plin de speranțe că vom avea parte de un duel pe cinste, însă entuziasmul nu a durat foarte mult – tot ce părea înainte de meci ca un meci foarte disputat s-a transformat într-una din cele mai teribile prestații ale lui Arsenal, care a pierdut cu un scor de 4-0.

 

rmari8

Deși Liverpool a fost într-adevăr extrem de bună, mai degrabă prestația dezastruoasă a lui Arsenal a făcut ca scorul să fie atât de categoric. E impardonabil ca o echipă de rangul tunarilor să joace în asemenea hal, cu zero șuturi pe spațiul porții și mai important – zero dăruire. A fost destul de ironic faptul că la primul meu meci pe viu de Premier League, Arsenal a făcut cel mai prost meci pe care l-am văzut eu vreodată. Nu țin minte să fi simțit vreodată o senzație de mâhnire mai mare ca în momentul fluierului de final. În fine, senzația de mâhnire e și ea frumoasă pentru că e parte a naturii umane și un element important de a fi suporter de fotbal. Însă chiar dacă am plătit o sumă considerabilă de bani pentru bilet: nu regret deloc că am fost acolo: i-am auzit pe cei 50.000 de fani Liverpool cântând celebrul You Never Walk Alone, am auzit vuietul incredibil de zgomotos (și dureros) al fanilor de acasă după fiecare gol marcat, am cântat alături de fanii Arsenal, le-am auzit înjurăturile tipice londoneze după fiecare pasă greșită și am văzut cum e să trăiești pe viu un derby din cel mai tare campionat din lume.

E un semn că ar trebuie să mă întorc la mai multe meciuri Arsenal și să sper la momente mai bune. Felicitări fanilor Liverpool – o echipă cu un spirit colosal și un stadion legendar #wengerout.”

 

rmari9

rmari7

rmari6

rmari5

rmari4

rmari2

rmari3

rmari1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente