Vinurile și gustoșeniile din cele patru regiuni cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP) din țară – Codru, Ştefan Vodă, Valul lui Traian şi Divin s-au întâlnit azi la cel mai mmmmm festival al verii - DeVin&DeGust. Pe lângă atmosfera caldă a unei zile de august, vizitatorii au cunoscut azi 30 de producători vinicoli, 27 de creatori ai bucatelor delicioase, 20 de producători de fructe, pomușoare, nuci și miere. Aceștia nu au ezitat să împărtășească cu utilizatorii rețelelor de socializare bucuria de a se afla la eveniment, iar noi am adunat în acest articol cele mai colorate postări.

Dresscode-ul pentru „DeVin&DeGust” a constat din haine ușoare și pălării, încălțăminte comodă pentru distracții în aer liber, zâmbet până la urechi, pofte de gurmand, dorința de a gusta și a încerca cele mai apetisante combinații, mândria pentru vinurile și deliciile gastronomice produse în Moldova.

La festival sunt activități pentru toți. Dacă unii învață să asocieze vinurile din Moldova cu bucatele tradiționale, alții se întrec la concursul „Meșter Bucătar”. Pentru cei care vor să danseze, sunt organizate 16 recitaluri, susținute de colective etnofolclorice din cele patru regiuni IGP.

Vedeți, mai jos, cum se vede festivalul pe Instagram:

Festivalul gastronomic Degusta si Devino #vinariadinvale #ashadetare #vatra #moldova #chisinau #wineofmoldova

A post shared by Alexandru Lebedev (@doisapte) on

Exploring my beautiful country❤ #Moldova #vatra #festival #summer # friends

A post shared by Алёна Дроздова (@aliona_drozdova) on

#vatra #chateauvartelywine #wineofmoldova #vinurilemoldovei #degust&devin #volunteer #mmmmoldova 🍷🍷🍷

A post shared by Victoria Mîndru (@vicamindru) on

#devin&degust #2017 #vatra #foodandwine #festival

A post shared by Ina Pinzari (@inapinzari) on

DeVin si DeGust Fest 🍷 #chinchin

A post shared by Maria Cureaciaia (@mariya.cureaciaia) on

Us#weekend#vatra#DeVinDeGust#

A post shared by Olga Mihaila (@olicikao) on

Am venit si am gustat, putin cite putin 💞🍻😻😻 #Devin&#Degust #wineofmoldova

A post shared by Robu Ana (@anar0bu) on

#deVindeGust

A post shared by Marina Codreanu (@marina.codreanu) on

#devindegust#вино#льется#рекой#фестиваль#вина

A post shared by Дина (@melkaia89) on

We go wine way today ;) #devindegust #familyday #weekend #smileygirl #așașitrăim

A post shared by Ti (@tinascrupschi) on

Festivalul „DeVin&DeGust” este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, Uniunile Viti-Vinicole cu IGP „Codru”, „Ștefan Vodă” , „Valul lui Traian” și Asociația Producătorilor de Brandy și Divin, cu suportul Proiectului USAID Agricultură Performantă în Moldova (APM), a Proiectului de Competivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Sudiei și cu susținerea partenerilor: Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Scopul evenimentului este de a pune în valoare potențialul oeno-gastronomic al regiunilor cu Indicație Geografică Protejată, sporind notorietatea brandului de țară Vinul Moldovei și a vinurilor de calitate cu IGP.