Au scris un text și acum speră să câștige premii! Care a fost subiectul concursului de gramatică „O dictare pentru fiecare”

29525
Foto: IPN/Dan Guțu

Astăzi, 26 august, începând cu ora 11.00, s-a dat startul concursul de gramatică „O dictare pentru fiecare”, care, anul acesta, este la cea de-a IV-a ediție. Concursul nu a avut limite de vârstă, astfel, toți doritorii de a-și testa cunoștințele în arta scrierii în limba română au putut veni.

Concursul s-a desfășurat în incinta Facultății de Litere a R.M, blocul I. al Universității de Stat din Moldova, iar dis-de-dimineață sute de persoane s-au arătat dornice de a accepta provocarea.

Textul propus pentru dictare, ce se întindea pe o foaie A4, a fost „Floarea de ceară”. Acesta descria în detaliu floarea Lacrimile Maicii Domnului, care era o obsesie a autoarei, încă din copilărie.

Cele mai frecvente piedici întâmpinate de participanți au fost stabilirea alineatelor, dar și plasarea semnelor de punctuație la locul potrivit.

Atât baremul de corectare și cel de notare, cât și rezultatele concursului vor fi afișate pe site-ul Facultății de Litere a Universității de Statpe data de 29 august. De asemenea, rezultatele vor fi anunțate și pe data de 31 august 2017, la ora 12:00, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din Chișinău.

Participanții care vor scrie testul pe nota 10 vor fi premiați cu câte 1000 de lei, nota 9 – 700 de lei și nota 8 – 500 de lei. Premiile sunt oferite de Primăria Chișinău.

„Dictare pentru fiecare” este la a IV-a ediție și se desfășoară anual în preajma sărbătorii Limbii Române. Concursul este organizat de Primăria Chișinău și Facultatea de Litere a USM și are scopul de a promova scrierea și exprimarea corectă în limba română, de a sensibiliza publicul larg cu privire la importanța cunoașterii gramaticii românești.

Autoare: Andreea Surugiu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente