(foto) 40 de femei cu dizabilități din diferite localități învață se se implice activ în aspectele sociale, politice și economice ale vieții

21055304_845284268961737_5308292895740430407_o
Foto: AEFL Moldova

S-a încheiat cel de-al doilea modul de instruire sub genericul „Avem abilități – dorim posibilități!”, ce are drept scop consolidarea abilităților de lidere ale femeilor cu dizabilități pentru implicarea lor în procesul decizional la nivel național și local.

40 de femei cu dizabilități din diferite localități ale Republica Moldova, inclusiv din UTA Găgăuzia și malul stâng al r. Nistru, au învățat ce înseamnă egalitatea de gen și dezvoltarea durabilă, cum să consolidezi echipe la nivel local pentru a deveni o lideră comunitară, cum să te lansezi în campanie electorală, cum să comunici pentru a schimba lumea.

Mai mult, femeile au aflat cum să elaboreze și să livreze prezentări publice și cum să pregătească un mesaj oficial, o petiție sau o declarație oficială. Sesiunile de instruire au fost încununate de o întâlnire cu Cornelia Amihalachioae, coordonatoare Monitorizare și Evaluare, ofițeră de Inovații Sociale, în cadrul Centrului e-Government Moldova.

Programul de consolidare a participării în politică și în viața civică a femeilor cu dizabilități din Republica Moldova „Avem abilități – dorim posibilități!” a fost lansat în iulie, în premieră, la Chișinău, se va încheia în octombrie curent și este constituit din patru etape, și anume, instruiri, care includ vizite și discuții cu reprezentanți ai Guvernului, Parlamentului RM și ai instituțiilor publice, dar și schimburi de experiență cu femeile de succes din Republica Moldova.

Va urma etapa de mentorat, în cadrul căreia participantele vor examina studii de caz, luând în considerație lecțiile învățate și cunoștințele acumulate, sprijinite de mentore și mentori cu experiență. Cea din urmă etapă va fi campania de sensibilizare, care își propune să sporească toleranța societății față de femeile cu dizabilități și  implicarea lor în aspectele sociale, politice și economice ale vieții.

Programul de consolidare a abilităților de lidere ale femeilor cu dizabilități este implementat de Asociația Antreprenorilor cu Dizabilități „Abilități Europene Fără Limite”, cu susținerea Programului ONU „Femeile în Politică”, implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, sprijinit financiar de Guvernul Suediei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente