Victimele represiunilor politice din Moldova vor primi compensații pentru reabilitare în valoare de peste 9 milioane de lei

eurotb
Foto: Eurotv.md

Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri. Potrivit comunicatului emis de Guvern, este vorba de 93 de beneficiari din 16 localități ale țării, care vor primi în total suma de 9,16 milioane lei.

Cea mai mare parte din sumă – 4,63 milioane lei – va fi transferată pentru plata tranşei a cincea persoanelor din raioanele Anenii-Noi, Briceni, Orhei, Râșcani, Străşeni, în municipiul Chişinău și UTA Găgăuzia, cărora le-a fost stabilită compensaţia respectivă în anul 2013. De celelalte mijloace alocate vor beneficia victimele represiunilor politice cărora compensația le-a fost stabilită în anii 2014, 2015 și 2016, precum și persoanele din raioanele Briceni și Taraclia care vor primi în anul curent prima tranșă.

Anual, statul achită compensații pentru averile confiscate, naționalizate sau scoase din posesia victimelor reabilitate a represiunilor politice. Plata compensației poate fi eșalonată pe o perioadă de până la trei ani, dacă valoarea bunurilor deposedate este mai mică de 200 de mii de lei, şi pe o perioadă de până la cinci ani, dacă valoarea bunurilor depășește această sumă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente