În contextul celor 100 de ani de la publicarea poemului lui Mateevici, ora de dirigenție de la 1 septembrie va fi dedicată Limbii române

DSC_7521-1140×761
Foto: Dinu Bubulici

În contextul aniversării a 100 de ani de la publicarea de către Alexei Mateevici a poemului „Limba noastră”, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării recomandă ca ora de dirigenție să se desfășoare cu genericul: „Limba noastră-i o comoară”. O notă informativă în acest sens este semnată de către ministra Monica Babuc, transmite IPN.

„Diriginții claselor I-a – a XII-a sunt încurajați să organizeze activități care vor fi orientate spre motivarea elevilor pentru responsabilitate civică, prin promovarea culturii comunicării, sporirii interesului pentru cunoașterea limbii române și a personalităților care au promovat cu stoicism valorile naționale, în contextul valorilor europene”, se spune în nota informativă.

Potrivit aceluiași document, festivitatea solemnă dedicată începutului anului școlar 2017-2018 va avea loc vineri, 1 septembrie, la ora 08.30, în toate instituțiile de învățământ. Evenimentul va începe cu onorarea simbolurilor de stat. Durata festivității solemne nu va depăși 45 de minute.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente