BookVoyager – startup-ul din Moldova care schimbă modul de căutare a cărții preferate

cover_launched_bookvoyager

Un startup din Moldova – BookVoyager – dorește să schimbe la nivel global modul de căutare a cărții preferate, reducând timpul irosit în acest proces, dar și în același timp mărind probabilitatea cumpărării unei cărți pe care cititorul o va îndrăgi.

În fiecare zi, pe Terra se publică 7.000 de cărți noi și procesul de căutare a unei cărți pentru citit devine din ce în ce mai sofisticat. În medie, o persoană pierde între o oră și șapte zile până caută următoarea carte pentru lectură. Foarte des însă, după primele 20-30 de pagini citite din cartea procurată, cititorul rămâne dezamăgit de alegerea făcută.

BookVoyager a dezvoltat un motor de căutare și recomandare a cărților ce se bazează pe conținutul acestora, dar și pe diferite filtre ce includ elemente ca: stilistica textului, intriga, eroii și spectrul emoțional al scenariului.

Încearcă și tu să cauți următoarea carte preferată pentru lectură AICI.

Pe lângă, recomandările bazate pe conținutul cărții, care reprezintă o inovație tehnologică și proprietatea intelectuală a startup-ului, veți avea ocazia să vizualizați notele obținute de cărțile sugerate pe GoodReads, deoarece știm cât de importantă este și opinia altor cititori, înainte de a procura o carte.

După ce utilizatorul va identifica cartea pe care va dori să o cumpere fie pentru sine, fie în calitate de cadou, acesta va fi redirecționat pe Amazon, care este cel mai mare site online de vânzări de cărți, unde va putea finaliza cumpărătura.

Ideea startup-ului din Moldova deja prinde succes și la nivel internațional. Doar anul acesta BookVoyager a fost câștigătorul concursurilor internaționale: Startup Weekend Prague și Founder Institute Chișinău.

Fondatorii BookVoyager, Iulian Gulea, Eugeniu Gîrlă și Alexandru Burlacu, vor vizita în această toamnă Silicon Valley și Austin, pentru a continua dezvoltarea afacerii inițiate, dar şi pentru a căuta investitori și pentru a se conecta la comunitatea startup-urilor tehnologice din Statele Unite ale Americii.

 

Echipa BookVoyager

Pentru a afla mai multe despre BookVoyager, fondatori sau cum tehnologiile și cărțile pot exista împreună, accesează: http://bookvoyager.org/

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente