Statul oferă până la 1 milion de lei pentru implementarea proiectelor de inovare şi transfer tehnologic

tt imagine

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) anunță întreprinderile mici şi mijlocii şi instituţiile din sfera ştiinţei şi inovării din Republica Moldova despre posibilitatea aplicării la concursul proiectelor de inovare şi transfer tehnologic pentru anul 2018. Concursul este organizat de Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic din cadrul Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Condiţia obligatorie pentru aplicarea proiectelor de inovare şi transfer tehnologic este implementarea unei inovaţii sau tehnologii noi pentru Republica Moldova. Perioada de implementare a proiectelor de inovare şi transfer tehnologic este de maxim 2 ani.

Proiectele de inovare şi transfer tehnologic se finanţează de la bugetul de stat, în volum de cel mult 50%, acordându-se prioritate proiectelor cu pondere mai mare de cofinanţare din sursele proprii a agentului economic, care constituie minim 50% din bugetul total al proiectului. Finanţarea proiectului din bugetul de stat este până la 1 mil. lei pentru un an de implementare a proiectului.

Ideea de afaceri inovaţională trebuie să fie în cadrul următoarelor direcţii strategice:

# Materiale, tehnologii și produse inovative.

# Eficiență, energetică și valorificarea surselor regenerabile de energie.

# Sănătate și biomedicină.

# Biotehnologie.

Condițiile de eligibilitate al organizației-executoare sunt confirmate prin: 

# certificatul de acreditare de către Consiliul Naţional de Acreditate şi Atestare (CNAA) sau statutul de rezident al parcului ştiinţifico-tehnologic/ incubatorul de inovare;

# certificatul privind lipsa sau existenţa restanţelor la bugetul public naţional;

# declaraţia de confirmare a eligibilităţii potenţialilor contractori/ cofinanţatori;

# confirmarea înregistrării obligatorii a obiectelor de proprietate intelectuală, în condiţiile legii, la Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, a rezultatelor proiectelor anterioare;

# lipsa încălcărilor anterioare ale prevederilor unor contracte de finanţare  cu Consiliul Suprem, Centrul pentru Finanţarea Cercetării Fundamentale şi Aplicative, Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic şi Centrul Proiecte Internaţionale, termenul de prescripţie stabilit fiind de 3 ani.

Termenul limită de depunere a proiectului: 31 octombrie 2017.

Mai multe detalii puteți găsi aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente