(foto) Cele mai frumoase orășele mici din lume care țin piept metropolelor și satisfac orice călător

StockSnap_MFFX4ZPUMM
Foto: Photo: Nik MacMillan

Îți place să călătorești și vrei să vezi mai mult decât metropolele și capitalele lumii? Află unde poți pleca pentru a-ți satisface toate dorințele inimii, de la adrenalină la romantism.

#Pentru romantici: Colmar, Franța

Photo: neverendingvoyage.com
Photo: neverendingvoyage.com

Colmar este un oraș drăguț, aproape de granița cu Germania. El arată ca un orășel din poveștile lui Hans Christian Andersen. Cunoscut drept o „mică Veneție”, Colmar are tururi cu barca pe râul care curge prin oraș. Fiind și „capitala alsaciană a vinului” ai posibilitatea de a vizita mai multe podgorii și de a gusta vinuri alese.

#Pentru cei care iubesc adrenalina: Interlaken, Elveția

Photo: Gabriela Petrov
Photo: Gabriela Petrov

Dacă iubești adrenalina și nu reușești să o prinzi decât în zbor, Interlaken este locul perfect pentru tine. În acest oraș mic și pitoresc ai o multitudine de posibilități să faci paragliding, skydiving, să zbori cu elecopterul, să faci water rafting pe lac, să faci bungee jumping și să îți ridici nivelul de adrenalină în sânge.

 # Pentru gurmanzi: San Sebastian, Spain

Photo: Daniel Rodrigues The New York Times
Photo: Daniel Rodrigues The New York Times

San Sebastian este un orășel mic în nordul Spaniei care este posibil cea mai bună destinație pentru un om care apreciază mâncarea gustoasă și bine-gătită. Orășelul este casa a două dintre cele mai bune restaurante din lume Mugaritz and Arzak, care posedă aprecierea stelei Michelin.

#Pentru iubitorii de artă: Marfa, Texas, USA

Photo: James Evans
Photo: James Evans

Marfa, Texas, este orașul în care se află The Chinati Foundation, care a fost creată de faimosul artist minimalist Donald Judd. Orașul conține zeci de galerii și instalații artistice, însă este cunoscut pentru museul Chinati care se întinde peste 340 de acri de pământ.

# Pentru cei care iubesc hiking-ul: Voss, Norway

Photo: campaign.visitnorway.com
Photo: campaign.visitnorway.com

Acest oraș norvegian este pentru oamenii care iubesc să petreacă timpul în natură. Admiră minunata cascadă Tvindefossen de 152 de metri, mergi pentru un hike pe Bordalsgjelet Gorge, fă river rafting pe Stranda River sau ia un cruise pe unele dintre cele mai faimoase fiorduri din Norvegia, Sognefjord and Hardangerfjord.

#Pentru petrecăreți: Novalja, Croația

Photo: a-transfers-croatia.com
Photo: a-transfers-croatia.com

Localizat pe insula Pag, orașul Novalja este plin de tineri care vor să facă party, ceea ce este posibil din cauza abundenței barurilor și cluburilor localizate pe malurile mării. Vara petrecăreții au posibilitatea de a fi parte a mai multor festivale localizate în Novalja, cum ar fi Sonus Festival.

#Pentru cei care au un buget limitat: Chiang Rai, Thailand

Photo: orientalescape.com
Photo: orientalescape.com

Ceea ce te costă cel mai mult în acest oraș tailandez este drumul spre el. Prețurile pentru o noapte în hotel sunt accesibile precum ar fi $5 pe noapte și mâncarea de 3 ori pe zi $3. Timpul acolo poate fi petrecut într-o atmosferă plăcută și liniștită în procesul descoperirii templelor spectaculare, precum Wat Rong Khun (Templul Alb) și Wat Phra Kaeo (Templul lui Buddha din Smarald).

 # Pentru iubitorii de bere: Bend, Oregon, USA

Photo: oregoncraftbeer.org
Photo: oregoncraftbeer.org

Orașul din nord-estul statului Oregon este cunoscut pentru cel mai mare număr de fabrici mici de producere a berii pe cap de locuitor. Acesta deține titlul „Orașul Berii din SUA”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente