(video) A stârnit aplauze la întâlnirea cu diaspora. Mesajul unei tinere jurnaliste către consiliera lui Dodon

Ana Gherciu
Foto: moldova.org

Redactora șefă a portalului Moldova.org, Ana Ghergiu, vine cu o ripostă după ce președintele Igor Dodon a atacat, prin intermediul postărilor pe rețelele de socializare, instituțiile media din Moldova care dezvoltă proiecte finanțate de ONG-uri de peste hotare. Tânăra a transmis mesajul consilierei lui Igor Dodon în cadrul unei întâlniri cu diaspora la care au fost prezenți reprezentanții partidelor politice.

„Mă bucur că sunteți aici. Vreau să vă spun că echipa Moldova.org acționează sub umbrela unui ONG și o să vă rog frumos să-i transmiteți lui Igor Dodon să nu mai atace ONG-urile care beneficiază de granturi oferite de UE sau de SUA și să nu confunde propaganda cu accesul la informație.

În această ordine de idei, vreau să vă zic că eu am trimis o solicitare de interviu domnului Igor Dodon și limita de 15 zile sau de 30 de zile a fost depășită de zece sau de 20 de ori. La interviuri nu răspunde, la întrebări nu răspunde, dar își permite să atace niște echipe independente, care nu sunt plătite din umbră. Noi facem rapoarte financiare de fiecare dată când le cer finanțatorii. Cu concertele pe care le organizează domnul Igor Dodon nu e tocmai clar, rapoarte financiare nu primim”, a precizat jurnalista.

Amintim că, președintele Igor Dodon a distribuit un link ce conținea lista tututor ONG-urile din Moldova care au beneficiat de granturi din partea organizației americane NED (National Endowment for Democracy). „Finanțarea doar pe o singură filieră din partea occidentului a diferitor ONG-uri și surse media din Moldova. Milioane și zeci de milioane de lei… Cineva spunea de lupta cu propaganda… “, a scris Dodon pe Facebook, comentând linkul la începutul acestei luni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente