9 lucruri pe care trebuie să le știe fiecare fan al serialului „Game of Thrones” despre actori și set

got7.3dany.0
Foto: Photo: vox.com/game-of-thrones

Fiecare fan al serialului Game of Thrones cunoaște câte ceva despre actori, viața din spatele camerelor de filmare și despre relațiile dintre personaje. Însă un fan devotat nu poate să nu le știe pe astea 9. Postarea conține spoilere din sezonul 7, deci cei care încă nu au privit ultimele episoade, fiți atenți.

#1. Jon Snow ar fi putut să fie jucat de alt actor.

Iwan Rheon, actorul care l-a impersonat pe Ramsay Bolton a fost la audiții pentru rolul lui Jon Snow. Bastardul lui Bolton a fost aproape ales pentru rolul bastardului lui Ned Stark.

Photo: GETTY IMAGES /HBO
Photo: GETTY IMAGES /HBO

#2. Comportamentul dragonilor este inspirat de gâște și pisici.

Mișcările dragonilor pe care Dayneris i-a înviat sunt inspirate de gâște, care au fost observate cum își mișcă aripile atunci când nu zboară. Creatorii s-au inspirat și de la mișcările liliecilor care zboară, iar atunci când Jon Snow are un moment de intimitate cu dragonul, comportamentul său este puțin inspirat de pisici.

Photo: youtube.com
Photo: youtube.com

#3. Sophie Turner a adoptat lupul Lady în viața reală. 

Lady nu a petrecut prea mult timp pe platourile showului, iar Zunni, lupul care a jucat-o timp de două episoade avea să fie dus la un azil. Familia actriței Sophie Turner a îndrăgit-o pe Zunni și a adoptat-o.

https://www.instagram.com/p/1OXJzvKoki/

#4. „Muntele” are un suflet bun în viața reală.

Hafþór Júlíus „Thor” Björnsson are un cățeluș drăguț Pomeranian numit Ástríkur, căruia îi spune dulce „ leul meu ”.

https://www.instagram.com/p/BDyozf7gLsY/

#5. Inima de cal pe care a mâncat-o Dany în primul sezon era din dulceață înghețată. 

Conform spuselor actriței Emilia Clarke, inima din dulceață era la fel de dezgustătoare cum părea pe ecran. Pe parcursul filmărilor, Emilia a fost nevoită să mănânce în jur de 28 de inimi, însă pe lângă inimi i se oferea o căldare în care să vomite, pe care o utiliza destul de des.

Photo: popcultnotart.blogspot.md
Photo: popcultnotart.blogspot.md

#6. Tyrion a apărut în cele mai multe episoade din serial 

Odată cu episodul cinci “Eastwatch”, care și-a făcut apariția la TV, au fost lansate 65 de episoade de „Game of Thrones”, iar Tyrion Lannister jucat de Peter Dinklage a apărut în 59 dintre episoade, Cersei a fost în 57 de episoade și Jon Snow în 55.

Photo: HBO
Photo: HBO

#7. Dean-Charles Chapman a jucat două roluri diferite în serial.

Tommen Baratheon, ultimul copil al Cerseiei și a fratelui său Jamie, care s-a sinucis și Martyn Lannister unul dintre verișorii aceluiași cuplu au fost jucați de același actor. Martyn a fost ucis în sezonul 3, iar actorul a accepta alt rol în sezonul 4.

 

Photo: HBO
Photo: HBO

#8. În serial au jucat 14 actori care au jucat în seria de filme Harry Potter.

Unii dintre actori care au apărut pe micile ecrane în roluri din Harry Potter și apoi în unul dintre cele mai mediatizate seriale sunt: Natalia Tena (Nymphadora Tonks/Osha), Michelle Fairley (Hermione’s mother/Catelyn Stark), David Bradley (Argus Filch/Walder Frey), Ciaran Hinds (Aberforth Dumbledore/Mance Rayder), Daniel Tuite (a Ministry wizard/Lothar Frey) și Jim Broadbent (Professor Slughorn/Archmaester Ebrose).

Photo: Business Insider
Photo: Business Insider

#9. Jon Snow poată haină de la Ikea. 

Night Watch poartă haine de la Ikea, informația care a fost anunțată în 2016 a devenit virală în 2017, iar odată cu asta Ikea a pus pe internet niște instrucțiuni cum să îți faci singur o haină ca la faimosul Jon Snow.

Photo: Ikea
Photo: Ikea

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente