Fiscul a depistat încălcări în proporţie de 90 % la agenții economici ce prestează servicii de agrement

21014646_1578419352197697_206874495_o
Foto: Serviciul Fiscal de Stat

Serviciul Fiscal de Stat continuă să desfășoare acțiuni de monitorizare și control a zonelor de agrement pe întreg teritoriul țării. Acestea au demarat la începutul sezonului estival și vor continua până la finele acestuia. 

Începând cu luna iunie curent, au fost iniţiate acţiuni de verificare a agenţilor economici din segmentul respectiv, desfăşurate pe întreg teritoriul ţării. În total, pe parcursul lunilor iunie-iulie au fost efectuate 173 de controale fiscale, fiind stabilite încălcări în proporţie de 90 % din numărul de controale efectuate.

De asemenea, pe parcursul celor două luni de vară ale anului curent, au fost și continuă a fi monitorizați prin intermediul posturilor fiscale 18 agenţi economici. În cadrul postului fiscal, inspectorul responsabil a asigurat verificarea zilnică a agentului economic, iar în zilele de week-end, funcţionarul fiscal a monitorizat activitatea agentului economic pe întreaga zi. Angajații SFS asigură, astfel, verificarea reflectării integrale a veniturilor obţinute prin aplicarea maşinii de casă şi control, dispunerea de documente de provenienţă pentru mărfurile comercializate, respectarea legislaţiei muncii privind evidenţa corectă a numărului de salariaţi şi a timpului de muncă efectiv lucrat.

Analiza preliminară a rezultatelor activităţii posturilor fiscale, atestă că la majoritatea agenţilor economici monitorizaţi prin prisma posturilor fiscale, veniturile din activitatea zonei de agrement au crescut în perioada iunie-iulie 2017 comparativ cu perioada iunie-iulie 2016. La 5 agenţi economici creşterea a evoluat la circa 100%, la 2 agenţi economici creşterea a constituit 50-60% comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Serviciul Fiscal de Stat anunță că va continua acţiunile de verificare a segmentului respectiv.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente