Un tânăr moldovean, angajat la Amazon de patru ani, are oferte avantajoase pentru profesioniștii în IT

Un tânăr moldovean, angajat la Amazon de patru ani, are oferte avantajoase pentru profesioniștii în IT
Foto: Un absolvent de la Universitatea Tehnică din Moldova se numără printre 280 mii de ingineri software la Amazon, unul dintre cei mai mari retaileri online din lume. De patru ani, își pune în aplicare toate abilitățile în IT la sediul central din Seattle. A rămas frapat de oportunitățile care i le poate oferi SUA, iar după puțin timp de la programul Work and Travel, Pavel și-a văzut visul împlinit.

Un absolvent de la Universitatea Tehnică din Moldova se numără printre 280 mii de ingineri software la Amazon, unul dintre cei mai mari retaileri online din lume. De patru ani, își pune în aplicare toate abilitățile în IT la sediul central din Seattle. A rămas frapat de oportunitățile care i le poate oferi SUA, iar după puțin timp de la programul Work and Travel, Pavel și-a văzut visul împlinit.

Într-un interviu oferit pentru Moldova Times, spune ca în scurt timp, speră să adune o echipă de oameni profesioniști, pentru a înființa propriul său start-up.

Tânărul spune că a ajuns la Amazon din dorința de a lucra la o scară mult mai mare, de a avea influență asupra produselor ce afectează un număr mare de consumatori și, desigur, de a învață lucruri noi. Pavel spune că la Amazon ești responsabil de un produs de la zero până la final, adică vei utiliza cunoștințe cel puțin în domenii ca rețele, baze de date, sisteme de operare, echilibrarea sarcinilor, structuri de date și algoritmi, scalabilitate, paralelism, servicii web și altele.

Pe profilul Linked In este indicată adresa ui Pavel de e-mail, unde specialiștii în IT pot trimite CV-uri pentru angajare la Amazon.

„Compania e foarte deschisă! Suntem în continuă căutare de candidați. Pot merge mai mult si spune că ducem chiar lipsa de talent. La un moment dat, anul acesta aveam deschise 10 mii de poziții doar în Seattle. Cei ce nu vor să se avânte în Statele Unite decoamdata, avem un oficiu în Iași, unde și acolo este nevoie de lucrători. Oricine e cointeresat, scrieți-mi un email să începem discuția și vă așteptăm la Amazon”, a precizat tânărul.

Pavel spune cu încredere că tinerii noștri sunt foarte capabili și le este ușor să se afirme în societatea americană. „De mic copil, mă descurcam bine cu matematica, informatica și calculatoarele, în mare parte, datorită toleranței și susținerii din partea părinților, norocul de a învăța de la profesori puternici în matematică și informatică. Cred că majoritatea colegilor mei de a Universitatea Tehnică s-ar descurca foarte ușor aici. Moldovenii sunt harnici din fire și pot face concurență altor ingineri din SUA”, a mai adăugat sursa.

La finalul interviului, Pavel a venit cu sfaturi pentru tinerii din Moldova care și-ar dori să-i urmeze pașii. „La universitatea din Moldova era o vorbă printre studenți că la job vei folosi doar 15% din cunoștințele învățate și că experiența la un job în timpul universitatii e mai importanta. Posibil să fie adevarat doar pentru unele poziții, dar în experiența mea, cunoștințele m-au ajutat mult mai mult decât acele 15%.

Cu cât mai multă experiență acumulez aici, cu atat mai mult îmi dau seama că acele cunoștințe de baza mă ajută astăzi. Așa că dedicați-vă fără rezerve subiectelor predate la universitate, deoarece, dacă planificați să lucrați la o companie de top, acestea sunt foarte apreciate”, a conchis tânărul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente